11 redenen om in 2019 aan yoga te doen

11 redenen om in 2018 aan yoga te doen. Vaak wordt mij gevraagd “wat levert die yoga mij nu op?”.

Dat yoga goed is om af te vallen, leniger te worden enz. dat weet iedereen al en dat kun je zelfs in de libelle lezen.

11 redenen om in 2019 aan yoga te doen en natuurlijk bij yogaberry

Maar yoga gaat veel verder dan  ontspannen en leniger worden.

 1. bij yoga word je je bewuster van de adem en ontvang je een natuurlijker ademhaling. Elke cel in het lichaam heeft zuurstof nodig. Door een bewuste yoga ademhaling komt er meer prana en zuurstof bij de cellen.
 2.  wij zitten zo in ons hoofd in onze westerse denkmaatschappij en yoga brengt je in je gevoel.
 3. de yoga bij mij is een yoga waarbij je niet gecorrigeerd wordt en je blijft dus in je eigen energie en dicht bij jezelf. De wereld om je heen trekt je heel gemakkelijk bij jezelf vandaan.
 4. aarden is een groot probleem de laatste tijd en veel mensen zijn niet meer goed geaard. vooral  jongeren kennen dit. Ze zijn niet geaard. Bij de yoga zijn heel veel aardingsoefeningen. Deze aarding zorgt er voor dat je minder ziek bent en beter slaapt.
 5. We kennen twee kanten in het leven, een materiele kant, geld verdienen. Maar de andere kant is de spirituele kant! Deze is niet zo belicht in onze maatschappij. Wanneer dit uit balans is dan kan dit stress geven.
 6. bij yoga kom je mensen tegen die ook interesse hebben in spirituele groei, dus leuke ontmoetingen verrassen je leven.
 7. omdat we alle yoga oefeningen met veel aandacht doen geeft dit een positieve wending in je lijf. Zelf denk ik dat dit zelfgenezend werkt.

11 redenen om in 2019 aan yoga te doen

 1. elk jaar houd ik een enquête onder mijn yoga cursisten en dan hoor ik dat yoga zo relativerend werkt!
 2. wanneer je aan yoga begint ontstaat er ook vaak interesses in andere bewustzijnsvormen, je leven wordt er door verrijkt.
 3. door yoga word je je heel bewust van je lichaam en daardoor ga je minder snel over je grenzen.
 4. achter de lichamelijke spanning zit vaak een mentale spanning, deze kan omhoog komen bij yoga, waardoor je het kunt loslaten.

11 redenen om in 2019 aan yoga te doen bij de yoga in Deventer

Wil jij in 2019 genieten van deze elf yogakadootjes, meld je aan voor een gratis yogales.

Welke yogavorm past bij jou?

Nog een twaalfde reden

Als twaalfde reden kan ik je nog adviseren om een gratis proefles bij yogaberry te nemen,  ik verzorg maar liefst 14 yogalessen in de week.  Niet alleen in Deventer, maar ook in Epse, Terwolde, en Twello. Nieuwe cursisten uit Gorssel, yogaVoorst, Diepenveen en Bathmen kunnen ook dichtbij ervaren.

By |2018-11-16T10:32:36+00:00januari 27th, 2018|Diversen|0 Comments

About the Author:

Mag ik me even voorstellen? Ik ben Berry Steenbruggen, geboren en getogen in 1958 te Deventer. Na mijn schoolopleiding ging ik werken voor een grote computerfabrikant. Een prima job, maar ik was niet gelukkig. Al snel kwam ik erachter dat ik dit niet mijn verdere leven wilde doen. Op dat moment kwam ik in aanraking met yoga. Mijn nieuwsgierigheid werd gewekt en ik ging op les. Hoe meer lessen ik volgde, hoe beter ik me weer voelde. Ik vond verdieping in yoga. Al snel werd yoga niet alleen onderdeel van mijn dagelijks leven, maar ook een manier van leven! Ik werd yogadocent en zo ontstond Yogaberry, waar ik na dertig jaar nog steeds trots op ben. Het geeft mij nog steeds veel voldoening om datgene wat ik zelf van de yoga ontvang aan anderen door te geven. Een mooie toevoeging zijn de bijscholingen die ik tijdens mijn vele Azië-reizen heb gevolgd. Prachtig om yoga uit de bron aan mijn cursisten te kunnen geven.