5 Tibetanen yoga

5 Tibetanen yoga

 

 

Vijf Tibetanen yoga en het mooie verhaal hierover

Met dat mooie verhaal val ik maar meteen met de deur in huis. Het verhaal achter de 5 Tibetanen vind ik zo bijzonder:  die sergeant die in zo’n afgelegen vallei  in contact komt met de 5 Tibetanen. Zelf ben ik daar ook in de buurt geweest. Valleien in Noord-India (Ladack) waar mensen bijna niet uitkomen. Het is een hele onderneming om over de bergen van de Himalaya uit de vallei te komen.

 

5 Tibetanen yoga en de geheime zesde tibetaan

Zelf vind ik het jammer dat de zesde tibetaan geen geheim meer is. In het gebied waar de 5 Tibetanen vandaan komen mocht je alleen de zesde tibetaan leren kennen wanneer je celibatair leefde. De gedachte was dat de seksuele energie getransformeerd werd naar het liefdescentrum, het hart.

 

5 Tibetanen yoga en de zonnegroet

Naast de 5 Tibetanen kent de yoga nog een mooie reeks oefeningen, de zonnegroet, deze twee series doe ik vaak in mijn yogapraktijk. Er zijn meer reeksen zoals de maangroet, maar deze laat ik graag aan collegae over.

 

5 Tibetanen yoga, zie de video

Er zijn veel mooie video’s van de 5 Tibetanen maar deze kan ik jullie aanbevelen! Omdat het belangrijk is dat de oefeningen goed worden uitgevoerd kun je het beste thuis oefenen met een instructie video. Na 5 a 10 keer kun je de 5 Tibetanen gewoon zonder begeleiding thuis uitvoeren.

 

5 Tibetanen yoga bij de yoga in Deventer, Epse, Twello, Terwolde en Gorssel

Een aantal keren ben ik afgereisd in India naar het gebied waar de 5 Tibetanen “geboren” zijn. De mensen in die vallei werden meer dan 100 jaar. Het geheim is: de vijf Tibetanen, weinig stress, vegetarisch eten en gedroogde abrikozen eten. Niet alleen de 5 Tibetanen heb ik meegenomen naar de koekstad, maar ook de anderen kleine geheimen uit dit gebied. De gedroogde abrikozen blijken nu hier in Nederland ook aan te slaan tegen hoge bloeddruk en andere kwalen. De spiritualiteit uit dit gebied heb ik in mijn yogalessen geïntegreerd, de Tibetaanse yoga.

5 Tibetanen yoga in Deventer

Wil jij een priveyogales om de 5 Tibetanen te leren mail mij dan, [email protected]

Regelmatig organiseer ik ook workshops om in contact te komen met deze oefeningen.

By |2018-11-04T09:56:46+00:00februari 8th, 2018|Diversen|0 Comments

About the Author:

Mag ik me even voorstellen? Ik ben Berry Steenbruggen, geboren en getogen in 1958 te Deventer. Na mijn schoolopleiding ging ik werken voor een grote computerfabrikant. Een prima job, maar ik was niet gelukkig. Al snel kwam ik erachter dat ik dit niet mijn verdere leven wilde doen. Op dat moment kwam ik in aanraking met yoga. Mijn nieuwsgierigheid werd gewekt en ik ging op les. Hoe meer lessen ik volgde, hoe beter ik me weer voelde. Ik vond verdieping in yoga. Al snel werd yoga niet alleen onderdeel van mijn dagelijks leven, maar ook een manier van leven! Ik werd yogadocent en zo ontstond Yogaberry, waar ik na dertig jaar nog steeds trots op ben. Het geeft mij nog steeds veel voldoening om datgene wat ik zelf van de yoga ontvang aan anderen door te geven. Een mooie toevoeging zijn de bijscholingen die ik tijdens mijn vele Azië-reizen heb gevolgd. Prachtig om yoga uit de bron aan mijn cursisten te kunnen geven.