Aarden, aardingsmaterialen, yoga en aardingsoefeningen

Aarden, aardingsmaterialen, yoga en aardingsoefeningen

Als yogadocent ben ik dagelijks bezig met het aarden van mijn lijf.  De meditaties  en de astrale reizen zorgen er voor dat je als yogadocent goed geaard moet blijven. Hoeveel yoga collega’s zijn er goed in yoga maar staan niet in de realiteit en hebben de boekhouding of de financiën niet voor elkaar.

 

Aarden, aardingsmaterialen, YOGA en aardingsoefeningen

De Hatha-Yoga is uitermate geschikt voor het aarden. We kunnen aardingsoefeningen doen met asana’s, de voeten masseren, visualiseren enz.

Aarden, aardingsmaterialen, yoga en aardingsoefeningen, wat kun je kopen?

Omdat ik in een flat woon, waar  veel wifi verbindingen open,  heb ik mijzelf getrakteerd op een aardingskussen voor in bed.  Een yoga aardingsmat en een klein matje onder de onderarmen en polsen voor achter de computer heb ik later ook nog gekocht. Kijk eens naar deze aardingsmaterialen.

Aarden, aardingsmaterialen, YOGA en aardingsoefeningen in Deventer

De afgelopen 30 jaar heb ik als yogadocent constant cursisten laten aarden. Ik zag dat de maatschappij zo werd ingericht dat het aarden van mensen belangrijker werd dan van huizen. Wanneer een boerderij niet goed geaard is dan betaal je meer premie bij een rieten dak.  Mensen mogen ongeaard rondlopen en de ziektekostenpremie wordt niet anders. Door gebruik van computer, telefoon, het denkwerk, weinig beweging, alles beredeneren en weinig voelen, navoelen zijn aardingsoefeningen essentieel geworden. Kijk ook eens naar yogaaarden.

Aarden, aardingsmaterialen, yoga en aardingsoefeningen en water

Elke week is er wateryoga in zwembad De Schaeck in Twello. In deze wateryogales wordt veel aandacht besteed aan het aarden. We gebruiken de benen, door ze krachtig door het water te bewegen. Ook drijven we als ontspanning met behulp van drijvers om de spanningen tijdens de ontspanningsoefening af te laten vloeien.

Aarden, aardingsmaterialen, yoga en aardingsoefeningen

Bij aarden gebruiken we veel de benen bij de yoga

Aarden, aardingsmaterialen, yoga en aardingsoefeningen op video

Kijk ook eens naar deze video over de uitleg over aarden.

Je kunt ook met mij wat aardingsoefeningen doen.

 

Aarden, aardingsmaterialen, yoga en aardingsoefeningen en de apana mudra

In de yogalessen maak ik veel gebruik van mudra’s en de apana mudra is goed te gebruiken bij het aarden en in combinatie met aardingsoefeningen.

 

Aarden, aardingsmaterialen, yoga en aardingsoefeningen en bio energetica

Alexander Lowen, ik dacht dat hij psychoterapeut was, gebruikte bij het aarden veel bio energetica. Het kan voor komen dat bij dit lichaamswerk de spanningen d.m.v. trillen het lichaam uitkomen.

 

Aarden, aardingsmaterialen, yoga en aardingsoefeningen en algemene tips voor mensen die hooggevoelig zijn

 

 

 

 

 

 

 

 

By |2018-11-15T16:31:17+00:00februari 3rd, 2018|Diversen|0 Comments

About the Author:

Mag ik me even voorstellen? Ik ben Berry Steenbruggen, geboren en getogen in 1958 te Deventer. Na mijn schoolopleiding ging ik werken voor een grote computerfabrikant. Een prima job, maar ik was niet gelukkig. Al snel kwam ik erachter dat ik dit niet mijn verdere leven wilde doen. Op dat moment kwam ik in aanraking met yoga. Mijn nieuwsgierigheid werd gewekt en ik ging op les. Hoe meer lessen ik volgde, hoe beter ik me weer voelde. Ik vond verdieping in yoga. Al snel werd yoga niet alleen onderdeel van mijn dagelijks leven, maar ook een manier van leven! Ik werd yogadocent en zo ontstond Yogaberry, waar ik na dertig jaar nog steeds trots op ben. Het geeft mij nog steeds veel voldoening om datgene wat ik zelf van de yoga ontvang aan anderen door te geven. Een mooie toevoeging zijn de bijscholingen die ik tijdens mijn vele Azië-reizen heb gevolgd. Prachtig om yoga uit de bron aan mijn cursisten te kunnen geven.