Backmitrayoga, verwen je rug met deze yogavorm

Backmitrayoga, wat is het?

backmitrayoga

Backmitrayoga is een yogavorm waarbij je bewust wordt van je rug in combinatie met de backmitra en de ademhaling. De bewegingen die je maakt op de backmitra zijn hele subtiele yogahoudingen en yogaasana’s. Alleen het liggen op de backmitra is al ontspannend voor de rug.

backmitrayoga

 

Wat is een backmitra?

De backmitra is een kunststofbalk die je op een bepaalde manier onder je rug legt. Je ontvangt gratis uitleg hierover bij aankoop van de backmitra. Het materiaal is van verend kunststof. De uiteinden van de baclmitra zijn rond. De backmitra staaf is verkrijgbaar in verschillende kleuren. Een klein streepje van een andere kleur in het midden van de backmitrastaaf geeft aan dat deze kant naar boven moet wijzen. De backmitra zorgt ervoor dat de natuurlijke rondingen in de ruggengraat weer terug komen. Ook geeft het een massage aan je rug.

backmitrayoga vakantie voor je rug

Backmitrayoga is rugyoga

Als yogadocent was ik meteen verkocht toen ik de backmitra tegen kwam. Een snelle en krachtige ontspanning van de rug. Ook zijn het yoga achtige oefeningen die heel subtiel worden uitgevoerd op de backmitra. De massage in de rug van de backmitra wordt gecombineerd met de ademhaling. Je blaast bij wijze van spreken de spanning uit je rug.

backmitrayoga

Wat doet de backmitrayoga met je rug?

De Backmitrastaaf zorgt voor ruimte en ontspanning in de rug door middel van druk. De yoga maakt de ontspanning nog dieper en krachtiger. Door de druk op de wervelkolom is het mogelijk dat de spieren om de ruggenwervels zich kunnen ontspannen.  De yoga en de yoga ademhaling combineer je met deze druk. De backmitrastaaf en de yoga zorgen er voor dat de natuurlijke kromming in de rug weer terug komt. Bij spanning en pijn is de natuurlijke kromming niet meer in de rug aanwezig. De eerste keer gebruik je de backmitrastaaf een kleine ach minuten en voel je hoe het resultaat is de volgende dag. Na gelang het gevoel bij de eerste keer breid je het aantal minuten uit per dag.  De backmitrayoga kan ook gebruikt worden bij RSI- en rugklachten. Bij yoga zijn we ons bewust van de lichaamshouding. De backmitrastaaf zorgt ook voor een verbetering van de lichaamshouding.


backmitrayoga is heel subtiel

Wat zijn de mogelijkheden bij de backmitrayoga?

Je kunt de backmitra kopen en je ontvangt dan de instructies gratis erbij. Daarna kun je zelf aan de gang met de bijgeleverde video’s. Ook is het mogelijk om een yoga usb stickje erbij te kopen waarop instructie video’s staan. Tevens zijn er privebackmitrayogalessen. Kortom je kunt op allerlei manieren kennis maken met de backmitra. Ook is het mogelijk om 7 minuten gratis de backmitrayoga te ervaren.


backmitrayoga is er voor iedereen

 

Waar kun je terecht voor backmitrayoga?

Kijk eens onder Deventer yoga, yoga Twello, yoga Voorst, yoga Gorssel, yoga Bathmen, yoga Olst, Yoga Diepenveen en voeg het woordje Berry toe in google. Je eerste backmitrayogales is gratis

 

 

 

 

 

 

By |2018-11-16T08:21:09+00:00juni 2nd, 2018|backmitra, Diversen|0 Comments

About the Author:

Mag ik me even voorstellen? Ik ben Berry Steenbruggen, geboren en getogen in 1958 te Deventer. Na mijn schoolopleiding ging ik werken voor een grote computerfabrikant. Een prima job, maar ik was niet gelukkig. Al snel kwam ik erachter dat ik dit niet mijn verdere leven wilde doen. Op dat moment kwam ik in aanraking met yoga. Mijn nieuwsgierigheid werd gewekt en ik ging op les. Hoe meer lessen ik volgde, hoe beter ik me weer voelde. Ik vond verdieping in yoga. Al snel werd yoga niet alleen onderdeel van mijn dagelijks leven, maar ook een manier van leven! Ik werd yogadocent en zo ontstond Yogaberry, waar ik na dertig jaar nog steeds trots op ben. Het geeft mij nog steeds veel voldoening om datgene wat ik zelf van de yoga ontvang aan anderen door te geven. Een mooie toevoeging zijn de bijscholingen die ik tijdens mijn vele Azië-reizen heb gevolgd. Prachtig om yoga uit de bron aan mijn cursisten te kunnen geven.