Balans yoga, om evenwichtig te blijven

Balans yoga, voor een natuurlijk evenwicht in je leven.

Balans yoga, blijf evenwichtig

Balans yoga, volgens het hatha principe

Hatha betekent zon en maan, dat klinkt in het begin misschien wat nietszeggend. Maar je kunt dit vertalen naar de dualiteit. Spanning en ontspanning, inademen en uitademen, spieren rekken en ontspannen, enz. Door het verschil te voelen tussen een gespannen kant en het tegendeel, ervaar je de balans. Een slappe spier werkt niet en een te gespannen spier ook niet. Door die verschillen heel bewust te voelen komt er een natuurlijk evenwicht in je spieren en ook mentaal.

 

Balans yoga, met evenwichtsoefeningen

In een yogales komen vaak evenwichtsoefeningen voor. Deze evenwichtsoefeningen maken niet alleen je beenspieren sterk maar werken ook door in het evenwichtsgevoel en dat jij je evenwichtig voelt en in balans. Wanneer je uit de evenwichtsoefening komt dan kun je een ontlading van spanning voelen, wat je weer meer in balans brengt.

 

Balans yoga en aarden

 

Wat is er mooier dan evenwichtsoefeningen te doen in de natuur waarbij je in balans komt door yoga?

balans yoga

Balans yoga en geen oordeel

Wij kunnen uit balans raken omdat we een oordeel hebben over wat we voelen. Bij yoga zijn we de toeschouwer van dat wat er is! We proberen gevoelens niet te veranderen of hebben een oordeel over onze gevoelens. We gaan ze ook niet uit de weg.

Balans yoga en meditatie

Onze geest is zo actief dat veel mensen al niet meer de stilte kunnen waarnemen tussen twee gedachten. Bij meditatie zijn we niet naar buiten gericht maar keren we de blik naar binnen. We zijn ons weer bewust van lichaam en geest. De stilte in de meditatie kan meer balans in je leven brengen. Wanneer de gedachten naar tijden en plaatsen gaan waar je niet bent tijdens de meditatie, kom je weer terug bij het meditatie object. Bij de yoga mediteren we vaak op de adem, het gevoel, een mala of het lichaam. Kijk ook bij de yoga workshops voor balans in je leven.

By |2018-03-28T17:07:43+00:00maart 28th, 2018|Diversen|0 Comments

About the Author:

Mag ik me even voorstellen? Ik ben Berry Steenbruggen, geboren en getogen in 1958 te Deventer. Na mijn schoolopleiding ging ik werken voor een grote computerfabrikant. Een prima job, maar ik was niet gelukkig. Al snel kwam ik erachter dat ik dit niet mijn verdere leven wilde doen. Op dat moment kwam ik in aanraking met yoga. Mijn nieuwsgierigheid werd gewekt en ik ging op les. Hoe meer lessen ik volgde, hoe beter ik me weer voelde. Ik vond verdieping in yoga. Al snel werd yoga niet alleen onderdeel van mijn dagelijks leven, maar ook een manier van leven! Ik werd yogadocent en zo ontstond Yogaberry, waar ik na dertig jaar nog steeds trots op ben. Het geeft mij nog steeds veel voldoening om datgene wat ik zelf van de yoga ontvang aan anderen door te geven. Een mooie toevoeging zijn de bijscholingen die ik tijdens mijn vele Azië-reizen heb gevolgd. Prachtig om yoga uit de bron aan mijn cursisten te kunnen geven.