Buikademhaling en tenenlezen, wat hebben ze gemeen?

Buikademhaling en tenenlezen, een yogacadeautje.

buikademhaling en tenenlezen

Buikademhaling en tenenlezen, je zou denken: wat hebben die twee nu met elkaar gemeen?
Behalve yoga raakte ik twintig jaar geleden ook nog eens gefascineerd door tenen lezen.
Tenen zeggen alles over jezelf. In Azië wordt het inmiddels in het onderwijs en door psychologen toegepast. In één oogopslag is namelijk te zien hoe iemand in elkaar steekt.
Met behulp van tenenlezen krijg je meer inzicht in iemands karakter, persoonlijkheid, gedrag en levenshouding. Hierdoor kan ik je aangeven wat je sterke en minder sterke punten zijn en waarom je tegen bepaalde situaties aanloopt, op het gebied van relaties, werk, opvoeding, enz..
Maar ook je ademhaling zegt veel over jezelf. De manier waarop je ademhaalt vertelt over de mate van spanning die je ervaart in je lichaam en de controle die je over je leven hebt.

Tenen, de spiegels van onszelf

De vorm van je tenen staat vast. Met dertien weken tijdens de zwangerschap zijn je tenen al gevormd. Daar word je dus al mee geboren en je kunt ze niet veranderen. De stand van je tenen daarentegen verandert wel door prikkels van buitenaf. Het zegt iets over je gedrag. De linkervoet staat voor de vrouwelijke kant: emoties, gevoel, creativiteit, liefde en seks en vertrouwen. De rechtervoet staat voor mannelijke eigenschappen: vreugde, ambitie, actie, gehechtheid en onzekerheid en angst. De vorm van de teen, in verhouding tot de andere tenen, geeft aan in welke mate de eigenschap aanwezig is. Zo geeft een stevige teen aan dat de karaktertrek sterk vertegenwoordigd is. De stand van de tenen laat zien hoe die eigenschappen zich hebben ontwikkeld in de loop van je leven.

Buikademhaling en tenenlezen, ook in een priveles mogelijk

Mensen met kaarsrechte tenen komen voor zichzelf op en laten zich niet onder druk zetten. Het accepteren van druk (ook van slecht passende en te strak zittende schoenen), staat symbool voor iemand die zich confirmeert aan wat anderen vinden.
Mensen met kromme tenen zijn niet goed bestand tegen de druk die op hen wordt uitgeoefend en produceren dan een “laat maar zitten” houding.

buikademhaling en tenenlezen in Epse Deventer Terwolde en Twello
Ademhaling, van top tot teen

De buikademhaling toepassen is het beste wat je voor jezelf kunt doen wanneer je wilt ontspannen. Je kunt het overal en altijd toepassen, zelfs een paar minuutjes buikademhaling geeft al een verbluffend effect.
Buikademhaling en tenenlezen zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Wanneer je ademt in je buik, dan ervaar je een gevoel van ontspanning. Voel je je ontspannen, dan lukt het je vast ook om dieper te ademen, een vicieuze cirkel dus!

“Vertel mij hoe je ademt en ik vertel wie je bent”; ik heb het al vaak gezegd tijdens de yogalessen. Ademhaling zegt veel over jezelf. Ben je gestrest en onrustig, dan zal je ademhaling ongetwijfeld hoog in de borst zitten en maak je dus maar voor een deel gebruik van het prachtige ademhalingssysteem waarvan wij voorzien zijn.
Ben je relaxed en kun je je aandacht bij je buik houden, dan zal je ademhaling dieper en vollediger worden. Leg je hand maar eens op je buik, wat voel je dan? Is je hand hard of zacht, koud of warm, voel je de hand tegen je buik, of je buik tegen de hand?

Aanbieding priveles, tenenlezen en buikademhaling

Wil je nog meer uit je tenen laten halen, dan is een privéles buikademhaling en tenen lezen ook mogelijk.
Voor € 20,– lees ik je tenen, als je wilt bij jou thuis. Vertel ik aan de hand van je ademhaling wie je bent en krijg je van mij praktische tips voor in je dagelijks leven. Wanneer bijvoorbeeld je leven beheerst wordt door angst, dan geef ik je aanwijzingen hoe je hier op een andere manier tegen aan kunt kijken en mee om kunt gaan.
Wil je na afloop dit nog eens rustig naluisteren, dan kan ik voor € 5,– extra (€ 25,– dus) de sessie van buikademhaling en tenen lezen op een yoga usb stickje zetten.

buikademhaling en tenenlezen

Dus trek je yogasokken uit deze week en ik vertel je wie je bent met buikademhaling en tenenlezen.
Vergeet niet pen en papier mee te nemen, zodat je eventueel nog aantekeningen kunt maken.

Het tenenlezen en buikademhaling hebben te maken met het aarden.

Waar yoga?

Je kunt op veel plekken terecht voor yoga. Er is yoga Twello, Deventer yoga, yoga Epse, yoga Voorst en yoga Terwolde.

Kijk ook eens bij de lestijden.

 

 

By |2018-11-13T14:23:11+00:00juni 10th, 2018|Diversen|0 Comments

About the Author:

Mag ik me even voorstellen? Ik ben Berry Steenbruggen, geboren en getogen in 1958 te Deventer. Na mijn schoolopleiding ging ik werken voor een grote computerfabrikant. Een prima job, maar ik was niet gelukkig. Al snel kwam ik erachter dat ik dit niet mijn verdere leven wilde doen. Op dat moment kwam ik in aanraking met yoga. Mijn nieuwsgierigheid werd gewekt en ik ging op les. Hoe meer lessen ik volgde, hoe beter ik me weer voelde. Ik vond verdieping in yoga. Al snel werd yoga niet alleen onderdeel van mijn dagelijks leven, maar ook een manier van leven! Ik werd yogadocent en zo ontstond Yogaberry, waar ik na dertig jaar nog steeds trots op ben. Het geeft mij nog steeds veel voldoening om datgene wat ik zelf van de yoga ontvang aan anderen door te geven. Een mooie toevoeging zijn de bijscholingen die ik tijdens mijn vele Azië-reizen heb gevolgd. Prachtig om yoga uit de bron aan mijn cursisten te kunnen geven.