Burn out yoga, wees het voor met Hatha yoga

burn out yogaBurn out yoga

Burn out yoga, elke dag zie je het wel in de krant staan, een bevolkingsgroep die grote risico’s lopen op een burn out. Vandaag zag ik in het nieuws dat studenten gevoelig zijn voor een burn out. De maatschappij stelt hoge eisen aan ons, we hebben deadlines en we hebben altijd haast.

burn out yoga en aarden

Burn out, hoe herken je het?

Het lichaam geeft een burnout al snel aan. Je komt minder goed je bed uit, je slaapt minder, bent sneller geirriteerd, vage kwaaltjes, slecht kunnen concentreren of veel hoofdpijn. Deze kleine kwalen kunnen later versterken in je depressief voelen, een verslaving (om de lichamelijke kwaaltjes niet meer te voelen) of pijnen in het lichaam die aan wat ergers doen denken. Bij yoga zijn we gefocust op het lichaam en luisteren naar het lichaam. Je bent er daarom snel bij en je luistert naar het lichaam.

Burn out yoga en therapie

In de afgelopen 30 jaar in mijn yogapraktijk heb ik veel goede resultaten gezien met de combinatie van burnoutyoga en therapie. In therapie word je bewust van je gevoelens en met yoga voel je je lichaam. De gevoelens van het lichaam zijn weer verbonden met de algemene gevoelens. Zo werkt de psycholoog en de yogadocent mooi samen.

 

Burn out yoga in de praktijk

Er zijn speciale burn out yogaprivelessen maar je kunt bij een burnout ook kiezen voor groepslessen. Zowel bij een priveles als een groepsles komen ontspanning, buikademhaling, speciale ontspannende yogaoefeningen, visualisaties en concentratiesoefeningen voor. Bij een priveles kijken we meer naar jouw specifieke wensen. Het kan zijn dat je niet goed geaard bent en we samen veel aardingsoefeningen doen. Bij een burnout zit de adem vaak hoog in de borst en bij een priveyogales doen we speciale ademhalingsoefeningen in combinatie met ontspanningsoefeningen die bij jou passen.

Waar yoga?

Je kunt op veel plekken terecht voor yoga. Er is yoga Twello, Deventer yoga, yoga Epse, yoga Voorst en yoga Terwolde.

Kijk ook eens bij de lestijden.

Je bent altijd welkom voor een gratis intakegesprek of gratis yogales.

[email protected]

 

 

 

 

By |2018-11-14T09:41:18+00:00augustus 15th, 2018|Diversen|0 Comments

About the Author:

Mag ik me even voorstellen? Ik ben Berry Steenbruggen, geboren en getogen in 1958 te Deventer. Na mijn schoolopleiding ging ik werken voor een grote computerfabrikant. Een prima job, maar ik was niet gelukkig. Al snel kwam ik erachter dat ik dit niet mijn verdere leven wilde doen. Op dat moment kwam ik in aanraking met yoga. Mijn nieuwsgierigheid werd gewekt en ik ging op les. Hoe meer lessen ik volgde, hoe beter ik me weer voelde. Ik vond verdieping in yoga. Al snel werd yoga niet alleen onderdeel van mijn dagelijks leven, maar ook een manier van leven! Ik werd yogadocent en zo ontstond Yogaberry, waar ik na dertig jaar nog steeds trots op ben. Het geeft mij nog steeds veel voldoening om datgene wat ik zelf van de yoga ontvang aan anderen door te geven. Een mooie toevoeging zijn de bijscholingen die ik tijdens mijn vele Azië-reizen heb gevolgd. Prachtig om yoga uit de bron aan mijn cursisten te kunnen geven.