Detox yoga, net als een voorjaarsschoonmaak

Detox yoga, reinigen van binnenuit

Detox yoga, reinigende yogaoefeningen

Heel veel yogahoudingen, asana’s werken reinigend door omdat de lever, de nieren en darmen gestimuleerd worden bij yoga.  Dus wanneer je aan het detoxen bent, kijk dan even onder Google naar reinigende oefeningen en zet het reinigende orgaan erbij, zoals lever of nieren.. Zo eenvoudig is het. Ook de aandacht bij de yoga werkt mooi reinigend door.

detox yoga, de nieren

De nieren worden bij deze yogahouding gestimuleerd.

Detox yoga, reinigende ademhaling

Bij de yoga gebruiken we de ademhaling ook om te reinigen. Alleen het maken van een langere uitademing werkt al mooi mee bij je detox. De spijsverteringsorganen worden krachtig gestimuleerd door de reinigende ademhaling.

Detox yoga, bewuster leven en eten

Met detoxen moet je niet alleen denken aan niet eten of minder, maar ook aan voeding met minder vervuilende elementen. Denk eens aan: biologisch eten, geen vlees, minder vet, minder zout en meer biologisch fruit. Zelf kijk ik veel naar het ontzuren. Er is thee en er zijn druppeltjes voor in het water, om je lichaam minder zuur te maken. Kijk eens op de site van ALKA.

Detox yoga, yoga voor de spijsvertering

Veel yogahoudingen werken door op de spijsvertering. Omdat de spijsverteringsorganen sterk worden gestimuleerd bij yoga kunnen er oude resten in de darmen het lichaam verlaten. Dit kan nog sterker worden uitgevoerd een zoutoplossing. In het boek Yoga voor gevorderden van Andre van Lysebeth staat zelfs een hele serie oefeningen die heel reinigend werken.

Detox yoga, ontgift het denken

Bij de yoga zijn we ons bewust van lichaam en geest. Door negatieve gedachten, oordelen en veroordelingen ontstaat stress. Door ons bewust te zijn van deze gedachten kunnen we deze gedachten loslaten. Ook helpt meditatie bij het detoxen. De energie van het denken kan naar de organen die voor de ontgifting zorgen.

Detox yoga, combineer

Met detoxen zijn we nog wel eens te streng voor onszelf. Daarom kun je combinaties maken van yoga, ontzuren, reinigende oefeningen, biologisch eten, reinigende ademhaling enz..

 

Detox yoga en vasten

De laatste tijd hoor je steeds meer over twee dagen vasten en vijf dagen eten. Omdat wij elke dag eten worden dus de vetreserves niet meer aangesproken. Door twee dagen vasten in de week, gebeurt dat wel. In de oertijd gingen mannen op jacht en schoten wild. Dat werd opgegeten en ze lagen met volle buik een aantal dagen na te genieten. Maar daarna waren er tijden dat er dagenlang weinig voedsel was en men genoegen moest nemen met bessen en veel minder. Dit principe kennen wij niet meer. Kijk eens naar het vastendieet.

Detox en yoga

Leef bewuster en volg eens een yogales, voor de yogales vertel ik altijd vijf minuten over het thema van de yogales en dan komen dit soort zaken, zoals vasten aan bod. Mail mij maar eens voor een gratis proefles [email protected]

Waar yoga?

Er worden ook prive yogalessen gegeven om te slapen. Er wordt dus yoga gegeven in Deventer, Twello, Epse en Terwolde. Kijk even onder yoga Voorst, Yoga Twello, Deventer yoga, yoga Gorssel en even Berry toevoegen in google.

 

 

 

By |2018-11-14T11:35:34+00:00maart 27th, 2018|Diversen|0 Comments

About the Author:

Mag ik me even voorstellen? Ik ben Berry Steenbruggen, geboren en getogen in 1958 te Deventer. Na mijn schoolopleiding ging ik werken voor een grote computerfabrikant. Een prima job, maar ik was niet gelukkig. Al snel kwam ik erachter dat ik dit niet mijn verdere leven wilde doen. Op dat moment kwam ik in aanraking met yoga. Mijn nieuwsgierigheid werd gewekt en ik ging op les. Hoe meer lessen ik volgde, hoe beter ik me weer voelde. Ik vond verdieping in yoga. Al snel werd yoga niet alleen onderdeel van mijn dagelijks leven, maar ook een manier van leven! Ik werd yogadocent en zo ontstond Yogaberry, waar ik na dertig jaar nog steeds trots op ben. Het geeft mij nog steeds veel voldoening om datgene wat ik zelf van de yoga ontvang aan anderen door te geven. Een mooie toevoeging zijn de bijscholingen die ik tijdens mijn vele Azië-reizen heb gevolgd. Prachtig om yoga uit de bron aan mijn cursisten te kunnen geven.