Yoga om lekker te slapen, profiteer er ook van.

Yoga om lekker te slapen, herken je het? Je gaat lekker vroeg naar bed omdat je de volgende ochtend om 6 uur eruit moet, maar je hoofd is zo helder en je komt niet in slaap. Of je valt in slaap maar om 2.00 uur in de nacht word je wakker.  Je kunt geen schaap meer zien, laat staan ze tellen.

 

De uitwerking van yoga is te merken op vele vlakken. Veel van mijn cursisten gebruiken de yoga om beter te kunnen slapen.

yoga om lekker te slapen

Waarom werkt yoga om lekker te slapen?

Bij yoga om goed te slapen doen we oefeningen die het nek en schouder gebied ontspannen. Wanneer deze spieren ontspannen wordt het denken ook rustiger.

Vaak komen mensen niet in slaap omdat het door blijft malen wanneer ze in bed liggen. Bij de yoga oefeningen concentreren we ons op de ademhaling, waardoor het piekeren geen kans krijgt.

Omdat spanningen niet losgelaten worden aan het einde van de dag, nemen we deze spanningen mee in ons bed. Bij de yoga maken we gebruik van aardingstechnieken waardoor de spanningen het lichaam verlaten. Door spanningen komt de adem hoog in de borst, bij yoga aardingsoefeningen brengen we de adem in de buik, dit ontspant.

Het denken houdt van uitdagingen en daarom is de geest helder bij het slapen gaan. Bij de yoga komt veel herhaling voor en de oefeningen worden langzaam gedaan, daar houdt het denken niet van, kortom het denken verveelt zich en haakt af.

Yoga om lekker te slapen, met een paar priveyogalessen help je de slaap

In de afgelopen dertig jaar heb ik veel mensen met slaapproblemen kunnen helpen met yoga.  In een prive yogales maken we gebruik van alle yoga slaaptruckjes. Kortom een yogales die helemaal aansluit op jouw slaapprobleem.

Het wakker maken tijdens de yogales zit daarom bij mij in het lesgeld inbegrepen.

Kijk ook eens naar slaapyogaopbed

Nog meer  slaapinfo

 

 

 

By |2018-02-01T17:23:21+00:00januari 28th, 2018|Thema's|0 Comments

About the Author:

Mag ik me even voorstellen? Ik ben Berry Steenbruggen, geboren en getogen in 1958 te Deventer. Na mijn schoolopleiding ging ik werken voor een grote computerfabrikant. Een prima job, maar ik was niet gelukkig. Al snel kwam ik erachter dat ik dit niet mijn verdere leven wilde doen. Op dat moment kwam ik in aanraking met yoga. Mijn nieuwsgierigheid werd gewekt en ik ging op les. Hoe meer lessen ik volgde, hoe beter ik me weer voelde. Ik vond verdieping in yoga. Al snel werd yoga niet alleen onderdeel van mijn dagelijks leven, maar ook een manier van leven! Ik werd yogadocent en zo ontstond Yogaberry, waar ik na dertig jaar nog steeds trots op ben. Het geeft mij nog steeds veel voldoening om datgene wat ik zelf van de yoga ontvang aan anderen door te geven. Een mooie toevoeging zijn de bijscholingen die ik tijdens mijn vele Azië-reizen heb gevolgd. Prachtig om yoga uit de bron aan mijn cursisten te kunnen geven.