Gin yoga geiten yoga bier yoga

Gin yoga geiten yoga bier yoga, wat heb je er aan?

In 2018 verzorg ik langer dan 30 jaar yoga in Deventer en omgeving. De laatste jaren verbaas ik mij erover dat er vormen van yoga zijn die heel bijzonder zijn in mijn ogen. Regelmatig zie je video’s voorbij gaan op facebook van drinkende mensen met een glas gin in de hand die via een rietje gin tonic naar binnen zuigen. Bij yoga proberen we geen oordeel te hebben, maar dat was voor mij heel moeilijk. De afgelopen maanden heb ik er eens over nagedacht en de yoga principes naast de gin yoga geiten yoga bier yoga gelegd.

 

Gin yoga geiten yoga bier yogaGin yoga geiten yoga bier yoga, brengt het de blik naar binnen?

Mijn oude leermeesters hadden het er altijd over  “yoga brengt de blik naar binnen”. Wanneer ik de video’s zie van de ginyoga geiten yoga bieryoga enz. dan zie je wel dat er afleiding is en de blik niet echt naar binnen gaat. Bij alcohol lijkt mij dat er een vertroebeling komt in de zuivere geest?

 

Gin yoga geiten yoga bier yoga, wat heb je er wel aan?

Hierover moest ik wel diep nadenken. Er is wel een sociaal aspect bij deze vormen van yoga. Je lacht samen en er is een band over wat je mee maakt. Zelf zou ik geïrriteerd raken wanneer een geitje constant over mijn rug zou lopen bij een yogahouding. Bij de yoga kennen we het woord acceptatie en dat is zeker aan de orde bij geitenyoga.  Yoga had vroeger toch een drempel om overheen te stappen. Yoga was zweverig, iets voor mensen met klachten, enz. Bij de Gin yoga geiten yoga bier yoga en andere bijzondere yogavormen is de drempel een stuk lager en misschien begin je met bieryoga en stroom je later door naar de meditatieyoga of de yin yoga?

Ginyoga geitenyoga bieryoga enz. zijn er intussen maar er is ook stoelyoga, meditatieyoga, wateryoga, zwangerschapsyoga en blootwateryoga.

Er wordt yoga gegeven in Epse, Twello, Deventer en Terwolde. Je eerste yogales is altijd gratis. Kijk ook eens bij yoga Terwolde.

 

 

By |2018-08-28T09:00:25+00:00augustus 15th, 2018|Diversen|0 Comments

About the Author:

Mag ik me even voorstellen? Ik ben Berry Steenbruggen, geboren en getogen in 1958 te Deventer. Na mijn schoolopleiding ging ik werken voor een grote computerfabrikant. Een prima job, maar ik was niet gelukkig. Al snel kwam ik erachter dat ik dit niet mijn verdere leven wilde doen. Op dat moment kwam ik in aanraking met yoga. Mijn nieuwsgierigheid werd gewekt en ik ging op les. Hoe meer lessen ik volgde, hoe beter ik me weer voelde. Ik vond verdieping in yoga. Al snel werd yoga niet alleen onderdeel van mijn dagelijks leven, maar ook een manier van leven! Ik werd yogadocent en zo ontstond Yogaberry, waar ik na dertig jaar nog steeds trots op ben. Het geeft mij nog steeds veel voldoening om datgene wat ik zelf van de yoga ontvang aan anderen door te geven. Een mooie toevoeging zijn de bijscholingen die ik tijdens mijn vele Azië-reizen heb gevolgd. Prachtig om yoga uit de bron aan mijn cursisten te kunnen geven.