Hoofdpijn en yoga, vijf tips

Hoofdpijn

Hoofdpijn en yoga

 

 

De eerste stap van aanpak

Je Hoofdpijn kan een oorzaak hebben, die je zelf moeilijk kunt achterhalen. Dus sluit eerst alles uit, door je huisarts te bezoeken. Wanneer je in het medisch circuit niet verder komt dan is er alternatief nog veel mogelijk.

 

Hoofdpijn en yoga, rust

 

Leer de signalen van je lichaam kennen

Door  je bewuster te worden van je lichaam, kun je voelen wanneer iets gunstig is voor je hoofdpijn en wat het verergert.. Hoofdpijn kan ook veroorzaakt worden door te weinig drinken, wanneer je bewuster wordt van je lijf, merk je dus dat je te weinig drinkt. Omdat je bewuster wordt van de signalen die het lichaam geeft, kun je eerder actie ondernemen. Ook wanneer je de hoofdpijn op voelt komen  dan kunnen bijtijdse ontspanningsoefeningen de hoofdpijn al doen verdwijnen.

De alternatieve wereld heeft je veel te bieden

De hoofdpijn kan komen vanuit algemene spanningsverschijnselen, verkrampte spieren in nek, kaken of gezicht. Je kunt die verkrampte spieren laten masseren. Ook een “reset” van het lichaam door ontspanning helpt mee om de hoofdpijn aan te pakken. Ook kan accupunctuur je vaak helpen.

 

Hoofdpijn

 

Een totale aanpak

Vaak willen mensen van de pijn afkomen door lichamelijke acties, maar denk ook eens aan een psycholoog. Pijn kan ook een psychische achtergrond hebben. De uitdrukkingen “mijn hoofd over breken” of het piekeren geven al aan dat het hoofd soms belast worden.

Yoga, met een persoonlijke begeleiding

De afgelopen dertig jaar heb ik  veel mensen kunnen helpen met hun hoofdpijn. Ontspanningsoefeningen, schouder- en nekoefeningen en de buikademhaling zijn yogatechnieken die veel worden toegepast. Als yogadocent heb ik meer dan 100 YouTube video’s gemaakt. Deze video’s stuur ik naar cursisten die thuis ook wat yoga willen doen om de klachten  aan te pakken. Je ontvangt gewoon via internet extra gratis yogaoefeningen, buiten de yogales om. Op een moment dat het jou uitkomt kun je de yogaontspanning toepassen.

Voeding

We komen er gelukkig steeds meer achter dat voeding een goed geneesmiddel is. Kijk eens op internet over voeding . Het is heel interessant om eens te experimenteren met de voedingstips.

Hormonen

Een oud cursist heeft pas een boek uitgebracht over hormonen en daarin staat ook veel over hoofdpijn.

Medicatie

De bijverschijnselen van medicatie wordt erg onderschat en ook de combinatie van medicijnen. Vraag eens aan je apotheker of er een relatie bestaat met jouw pijn symptomen.  Een eenvoudige tip kan al zijn, veel water drinken of ontzuren met producten van Alka. Zelf gebruik ik de thee, de creme en de druppeltjes van hun. Kortom detox of ontgiften kan je ook verder brengen in je proces.

Gratis yoga

Mensen met hoofdpijn kunnen gratis twee yogalessen ontvangen. Neem dit artikel mee. Kijk eens onder Deventer yoga, yoga Twello, yoga Voorst, Yoga Diepenveen en voeg onder google Berry toe.

By |2018-11-16T09:56:42+00:00februari 24th, 2018|Thema's|0 Comments

About the Author:

Mag ik me even voorstellen? Ik ben Berry Steenbruggen, geboren en getogen in 1958 te Deventer. Na mijn schoolopleiding ging ik werken voor een grote computerfabrikant. Een prima job, maar ik was niet gelukkig. Al snel kwam ik erachter dat ik dit niet mijn verdere leven wilde doen. Op dat moment kwam ik in aanraking met yoga. Mijn nieuwsgierigheid werd gewekt en ik ging op les. Hoe meer lessen ik volgde, hoe beter ik me weer voelde. Ik vond verdieping in yoga. Al snel werd yoga niet alleen onderdeel van mijn dagelijks leven, maar ook een manier van leven! Ik werd yogadocent en zo ontstond Yogaberry, waar ik na dertig jaar nog steeds trots op ben. Het geeft mij nog steeds veel voldoening om datgene wat ik zelf van de yoga ontvang aan anderen door te geven. Een mooie toevoeging zijn de bijscholingen die ik tijdens mijn vele Azië-reizen heb gevolgd. Prachtig om yoga uit de bron aan mijn cursisten te kunnen geven.