Lente yoga, een fris begin

Lente yoga, na een winter van meer zitten, meer en vetter eten kun je in februari/maart starten met een voorjaarsschoonmaak. In de lente dan passen we de yogaoefeningen wat aan. Het is dan fijn om de zonnegroet wat meer te doen. Ook kun je wat meer oefeningen doen met een actievere ademhaling. Yogaoefeningen werken goed door op lichaamsdelen, zoals de rug en de benen, maar in het voorjaar kun je de organen wat meer aandacht geven.

Lente yoga, ga naar buiten voor de yoga

In de winter zit je meer binnen en ben je minder verbonden met de natuur. Doe eens yoga in de natuur, je zult merken dat door de buitenlucht energie krijgt. De natuur doet er nog een schepje bovenop en zorgt voor verbinding met je lichaam en de aarde. Je laat spanningen gemakkelijker los. Ook voel je meer het gevoel dat alles en iedereen verbonden is met elkaar. We are all one.  Kijk eens of er in jouw omgeving een krachtpunt, leylijnen, zijn. Vanuit Deventer rij ik vaak naar Slot Nijenbeek in de gemeente Voorst, een krachtige plek in de natuur.

lente yoga, ga ontspannen de zomer in

Lente yoga en de organen

Geef in het voorjaar ook  extra aandacht en energie naar je ontgiftingsmachines, de nieren en de lever. Je zal merken dat je meer energie krijgt wanneer je deze organen met yogaoefeningen stimuleert. De cobra is een goede yogaoefening voor de nieren.

lente yoga en de nieren

Voor de lever kun je goed een zittende zijwaartse beweging maken.

lente yoga en de lever

Lente yogalessen door een yogadocent met meer dan 30 jaar leservaring.

Er worden door mij, Berry Steenbruggen, meer dan 15 yogalessen per week gegeven. Dat doe ik al meer dan 30 jaar.  Elk voorjaar zijn er speciale lente yogalessen. Omdat er op verschillende plekken in en om Deventer (Twello, Terwolde, Epse) yogales wordt gegeven kun je gemakkelijk een yogales inhalen.

Lente yoga in Deventer en omgeving