Maryam Bashari Rad, schilderijen en yoga

Maryam Bashari Rad, schilderijen en yoga

Maryam Bashari Rad, schilderijen en yoga

In mijn yogapraktijk sprankelt het regelmatig van de creativiteit. Dan kom je ook mensen tegen die in diezelfde creatieve energie vibreren. Kunstenares Maryam Bashari Rad kwam ik  tegen in 2017. Er was meteen een creatieve vonk tussen ons. Mij trof het hoe zij in alle eenvoud, net als bij de yoga, iets op het doek kon neerzetten. Maryam heeft voor mijn yogastudio een aantal schilderijen gemaakt. Maar ook een paar kleine tekeningen die ik gebruik voor PR in Facebook en op mijn site.

Maryam Bashari Rad, schilderijen en yoga grapjes

In 2018 heb ik Maryam gevraagd of ze wat wilde creëren voor mijn yogastudio om te gebruiken in de PR. We hebben toen samen het project “yogagrapjes” gelanceerd. Maryam heeft een aantal tekeningen  gemaakt waarin een yogagrapje zit verscholen. De onderstaande tekening geeft aan het grapje, met waarheid, die ik tijdens mijn yogalessen vaak maak.

 

 

In onderstaande tekening komt een yogathema naar voren waarin ik in mijn yogalessen veel aandacht besteed, het aarden.  In onze moderne maatschappij lopen mensen veel stress op maar de spanning kan moeilijk worden ontladen. Met yoga aardingsoefeningen kunnen we in een yogales spanningen kwijt raken.

Maryam Bashari Rad, schilderijen en yoga

In onderstaande yoga tekening wordt mijn yogaleven neergezet. Ik reis de hele wereld over voor yoga en meditatie. Maar overal waar ik mijn yogamatje uitrol, voel ik me thuis. In heel veel ashrams in India en bij heel veel vrienden in Azië is dat yogamatje uitgerold.

Maryam Bashari Rad, schilderijen en yoga

Wie is Maryam Bashari Rad met haar grote kunstwerken?

In 2017 heeft Maryam een aantal grote schilderijen gemaakt. Zij is als tengere vrouw niet bang om een krachtig kunstwerk te creëren.  Onderstaand schilderij heeft voor mij een grote emotionele waarde. Waar ik zit, aan de Worpzijde van Deventer, ben ik geboren. Duizenden keren ben ik die IJssel overgestoken. Omdat ik protestants ben opgevoed en er geen christelijke school was op De Worp ging ik als kind al met pontje die IJssel over. Op De Worp ben ik ook begonnen met mijn eerste yogalessen, in het Hovenhuus.

 

Maryam Bashari Rad, schilderijen en yoga

Onderstaand schilderij heeft voor mij als yogadocent ook een grote symbolische waarde. Zo’n 15.000 keer heb ik een yogales beëindigd met de yogagroet.  Voor mij is het een symbool van naar binnen gaan. Wij leven in een wereld waar we gemakkelijk uit onze energie worden getrokken. In mijn yogalessen probeer ik cursisten met yoga naar zichzelf te brengen. De Namasté groet is hiervan het symbool.

 

 

Maryam Bashari Rad, schilderijen en yoga

Wie is Maryam Bashari Rad

Maryam Bashari Rad, schilderijen en yoga

Maryam maakt schilderijen waarbij zij haar inspiratie haalt uit een samenspel van rust en kracht. Die twee factoren zijn terug te vinden in haar kunstwerken en dan met name Yoga houdingen. 
Wilt u meer van haar kunstwerken zien/weten, neem dan gerust contact met haar op.
0619495594
www.maryambasharirad.nl

By |2018-02-09T20:44:44+00:00februari 8th, 2018|Diversen|0 Comments

About the Author:

Mag ik me even voorstellen? Ik ben Berry Steenbruggen, geboren en getogen in 1958 te Deventer. Na mijn schoolopleiding ging ik werken voor een grote computerfabrikant. Een prima job, maar ik was niet gelukkig. Al snel kwam ik erachter dat ik dit niet mijn verdere leven wilde doen. Op dat moment kwam ik in aanraking met yoga. Mijn nieuwsgierigheid werd gewekt en ik ging op les. Hoe meer lessen ik volgde, hoe beter ik me weer voelde. Ik vond verdieping in yoga. Al snel werd yoga niet alleen onderdeel van mijn dagelijks leven, maar ook een manier van leven! Ik werd yogadocent en zo ontstond Yogaberry, waar ik na dertig jaar nog steeds trots op ben. Het geeft mij nog steeds veel voldoening om datgene wat ik zelf van de yoga ontvang aan anderen door te geven. Een mooie toevoeging zijn de bijscholingen die ik tijdens mijn vele Azië-reizen heb gevolgd. Prachtig om yoga uit de bron aan mijn cursisten te kunnen geven.