Meditatie,

Meditatie, van doen naar zijn

Mediteren in Cambodja

Meditaties, met een mantra

In India leerde ik mediteren met een mantra. Bij mijn goeroe Amma kun je een mantra ontvangen. Zij voelt welke trillng bij jou hoort. Veel mantra’s zijn in het Sanskriet, een dode taal die alleen nog door Brahmanen, priesters en yogadocenten wordt gesproken. De trillingen van deze dode taal liggen heel dicht bij het lichaam. Voor elke blokkade is een trilling/mantra. Zo heb je mantra’s voor de gezondheid, angst, loslaten enz.Die mantra’s worden ook vaak gebruikt bij meditaties.

meditatie

Meditaties en het zitten

Meditatie wordt ook wel eens “zitten” genoemd. Alle yogaoefeningen hebben maar 1 doel, het zitten in lotushouding met een rechte rug. Die lotushouding zorgt er al voor dat je rechtop zit. Maar je kunt ook op een stoel rechtop zitten. Er zijn veel meditatietechnieken. Probeer er een aantal uit en kijk welke meditatie  bij jou past

Meditaties en yoga

Met yoga maken we het lichaam stil. Met de pranayama maken we de adem rustig. De Meditatie maakt het denken rustig. Wanneer ben jij je bewust van de ruimte tussen twee gedachten.

meditatie, ga de poort door naar ZIJN

Meditaties en Krishnamurti

Mijn goeroe Krishnamurti had een mooie kijk op meditatie, onderzoek wat het niet is en dan blijft er over wat meditatie wel is. Hij deed dus altijd wat lacherig over die meditaties. Of het waren geldwolven die je een mantra verkopen voor veel geld, of het waren yogi’s die naar een kaarsje staren. Meditatie heeft volgens K vaak te maken met een systeem en controle. Bij Krishbamuri is mediteren verbonden met aandacht en in het hier en nu zijn.

Meditatie

Meditaties en loslaten

Wij mensen zijn geconditioneerd. Door onze opvoeding, de maatschappij, de mensen om ons en ook nog door religie zitten we in vaste patronen. Meditatie maakt ons bewust van die conditioneringen. Het is net als het afpellen van een ui, hoe meer (ego) schillen eraf gaan hoe dichter kom je bij de (blanke) pit.

 

By |2018-03-09T08:44:47+00:00februari 26th, 2018|Thema's|0 Comments

About the Author:

Mag ik me even voorstellen? Ik ben Berry Steenbruggen, geboren en getogen in 1958 te Deventer. Na mijn schoolopleiding ging ik werken voor een grote computerfabrikant. Een prima job, maar ik was niet gelukkig. Al snel kwam ik erachter dat ik dit niet mijn verdere leven wilde doen. Op dat moment kwam ik in aanraking met yoga. Mijn nieuwsgierigheid werd gewekt en ik ging op les. Hoe meer lessen ik volgde, hoe beter ik me weer voelde. Ik vond verdieping in yoga. Al snel werd yoga niet alleen onderdeel van mijn dagelijks leven, maar ook een manier van leven! Ik werd yogadocent en zo ontstond Yogaberry, waar ik na dertig jaar nog steeds trots op ben. Het geeft mij nog steeds veel voldoening om datgene wat ik zelf van de yoga ontvang aan anderen door te geven. Een mooie toevoeging zijn de bijscholingen die ik tijdens mijn vele Azië-reizen heb gevolgd. Prachtig om yoga uit de bron aan mijn cursisten te kunnen geven.