Mindfulness zijn in het dagelijks leven en tips

Mindfulness zijn in het dagelijks leven en yoga

Bij de yoga focussen we ons op het lichaam en dat is een mooie manier mindfulness te oefenen. In het lichaam voel je namelijk heel veel, zoals de adem, de nawerking van het lichaam enz. In het dagelijks leven kun je mooi mindful zijn door routine klusjes heel bewust te doen. Afwassen is een mooi voorbeeld. Je voelt het water, het afwasmiddel in het water, de temperatuur, hoe je staat achter het aanrecht enz. enz.  Dus ga eens mindfulness afwassen.

Aaanwezig zijn in het dagelijks leven in stilte

De combinatie van stilte  en mindful zijn werkt heel krachtig door. Omdat de prikkels van buiten af er bijna niet zijn kun je heel mindfulness zijn in de stille natuur, je kunt veel gemakkelijker in het hier en nu zijn waardoor je dicht bij jezelf bent en in je eigen energie. Regelmatig organiseer ik stilte dagen in het oude klooster Sion, nu Nieuw Sion.

Aanwezig zijn in het dagelijks leven en het denken

Het denken zorgt er voor dat je niet in het hier en nu bent, want denken houdt van de toekomst en het verleden. Telkens wanneer je mindful bent en je merkt dat het denken naar tijden en plaatsen gaat waar je op dat moment niet bent, keer je weer terug bij waar je de mindfulness op richt, zoals de adem.

Mindfulnessboek  in het dagelijks leven,  en een goed boek

Er zijn veel goede boeken waaruit je mindfulness tips kunt halen. Zelf verkoop ik het boek mindfulness als uitweg. Omdat ik in 2018 25 jaar mindfulness yoga verzorg is dit boek te bestellen voor 15 euro incl. verzending.

Mindfulness zijn in het dagelijks leven

mindfulness als uitweg

 

Een mooi mindfulness yoga boek in mindfulness yoga, dit boek is alleen in 2018 te koop voor 20 euro incl. verzending

Mindfulness yoga boek

Mindfulness zijn in het dagelijks leven en meer weten?

Kijk eens onder deventer yoga, yoga Twello, yoga bathmen, yoga diepenveen of yoga gorssel en onder google zet je er Berry bij.  Ik trakteer je op een gratis yogales.

 

By |2018-11-15T16:26:26+00:00februari 3rd, 2018|Diversen|0 Comments

About the Author:

Mag ik me even voorstellen? Ik ben Berry Steenbruggen, geboren en getogen in 1958 te Deventer. Na mijn schoolopleiding ging ik werken voor een grote computerfabrikant. Een prima job, maar ik was niet gelukkig. Al snel kwam ik erachter dat ik dit niet mijn verdere leven wilde doen. Op dat moment kwam ik in aanraking met yoga. Mijn nieuwsgierigheid werd gewekt en ik ging op les. Hoe meer lessen ik volgde, hoe beter ik me weer voelde. Ik vond verdieping in yoga. Al snel werd yoga niet alleen onderdeel van mijn dagelijks leven, maar ook een manier van leven! Ik werd yogadocent en zo ontstond Yogaberry, waar ik na dertig jaar nog steeds trots op ben. Het geeft mij nog steeds veel voldoening om datgene wat ik zelf van de yoga ontvang aan anderen door te geven. Een mooie toevoeging zijn de bijscholingen die ik tijdens mijn vele Azië-reizen heb gevolgd. Prachtig om yoga uit de bron aan mijn cursisten te kunnen geven.