Navoelen en voelen bij de yoga

Navoelen, van hoofd naar lijf
Navoelen haalt je uit het hoofdNavoelen, bij de yoga gebruiken we het navoelen na elke yoga houding. Steeds meer mensen kunnen zich niet meer concentreren. Ze zitten zo in het hoofd dat focussen moeilijk wordt. Wanneer je je niet meer kunt concentreren op je werk of de dagelijkse bezigheden dan is dat heel vervelend. Het yoganavoelen brengt je bij de yoga telkens weer van het hoofd in het lichaam. Dit geeft rust en ontspanning. Het kunnen navoelen is een vorm van aandacht geven. Het yoganavoelen is de eerste stap die je zet op het pad om dichterbij jezelf te komen.

Een yoga asana navoelen

Een asana is een yoga houding waarin je een poosje stil in staat, zit of ligt. Deze houding moet comfortabel aanvoelen. Kom je terug uit deze houding, dan kun je veel voelen in het lichaam. Je kunt dan voelen dat de linkerkant van het lichaam anders aanvoelt dan de rechterkant. Wat heb je hier aan, om dit te voelen? Er zijn veel voordelen om dit te voelen en een hele mooi voordeel hierbij is dat je niet twee dingen tegelijk kunt doen, namelijk voelen en denken. Dus je denken wordt rustiger. Wanneer je dit wat langer doet, dan worden die gevoelens bij het navoelen steeds subtieler. Je kunt de adem lager dan je buik gaan voelen of ruimte in en om het lichaam gaan voelen.

Het voelen en navoelen bij de yoga brengt je dichter bij jezelf

Het yoganavoelen van een asana en emoties en gevoelens bewust worden
Wanneer je de gevoelens van het lichaam beter herkent, dan kun je je ook meer bewust worden van je emoties en gevoelens. Je kunt dan luisteren en handelen vanuit het voelen. Achter spanning zitten nog wel eens gevoelens. Verdriet zet zich vast in de schouders en angst vaak in de benen. Wanneer je met yoga die gespannen spieren strekt dan kunnen de gevoelens, die zich hebben vastgezet in de spieren losgelaten worden.

Het yoga navoelen zorgt er voor dat je je beter bewust wordt van je grenzen
Ben jij wel eens over je grenzen gegaan? Wanneer je je vaker bewust wordt van het “navoelen”, dan kun je ook beter voelen en aangeven wanneer iemand over je grenzen gaat, je voelt het namelijk.

Het yoga navoelen, het invoelen en  meevoelen

Het yoganavoelen kan er voor zorgen dat je gevoeliger wordt en intenser leeft en mooie mensen tegen komt met wie jij je gevoelens kunt delen.

navoelen

Yoga navoelen en de yogakadootjes

Na 35 jaar yoga navoelen kom ik nog steeds gevoelens tegen in een yogales die nieuw zijn en waarover ik mij verbaas. Afgelopen week nog, ik ben verkouden en voelde na een yogahouding dat ik meer lucht had gekregen en dat de verkoudheid mij minder benauwd maakte.

Yoga proefles en voelen en na voelen

Je kunt bij mij altijd een gratis proefles yoga navoelen. Zo kun je voelen wat yoga voor jou kan betekenen. In het yoga lesrooster kun je kijken waar en wanneer yoga jou het beste uitkomt. In de zomer is het ook mooi om buiten bij de zomeryoga het yoganavoelen te ervaren
By |2018-06-25T09:04:58+00:00juni 25th, 2018|Diversen|0 Comments

About the Author:

Mag ik me even voorstellen? Ik ben Berry Steenbruggen, geboren en getogen in 1958 te Deventer. Na mijn schoolopleiding ging ik werken voor een grote computerfabrikant. Een prima job, maar ik was niet gelukkig. Al snel kwam ik erachter dat ik dit niet mijn verdere leven wilde doen. Op dat moment kwam ik in aanraking met yoga. Mijn nieuwsgierigheid werd gewekt en ik ging op les. Hoe meer lessen ik volgde, hoe beter ik me weer voelde. Ik vond verdieping in yoga. Al snel werd yoga niet alleen onderdeel van mijn dagelijks leven, maar ook een manier van leven! Ik werd yogadocent en zo ontstond Yogaberry, waar ik na dertig jaar nog steeds trots op ben. Het geeft mij nog steeds veel voldoening om datgene wat ik zelf van de yoga ontvang aan anderen door te geven. Een mooie toevoeging zijn de bijscholingen die ik tijdens mijn vele Azië-reizen heb gevolgd. Prachtig om yoga uit de bron aan mijn cursisten te kunnen geven.