Ontspannen met yoga, meditatie en meditatieyoga

Ontspannen  door yoga is een hele krachtige ontspanning

ontspannen met yoga

Ontspanning waarom?

In onze wereld krijgen we te veel prikkels binnen en wordt er ook veel van ons verwacht. Wanneer we de spanningen niet meer  kunnen loslaten dan gaan we slechter slapen, krijgen we lichamelijke kwalen zoals rugklachten of migraine, enz. of zijn we onrustig en voelen we ons gespannen.
Ontdek in mijn wereld van ontspanning wat bij jou past om de boog te doen ontspannen. Het mooiste is een combinatie van verschillende activiteiten. Zelf heb ik gekozen voor het zwembad, yoga, regelmatig wandelen en mijzelf te trakteren op een ontspanning regelmatig. Dit geeft een mooie balans tussen spanning en ontspanning. Door het denken rustiger te maken worden de spanningen in het lichaam ook minder. Meditatie is daarom ook een krachtige manier van ontspannen.

Ontspanning door yoga

Yoga is natuurlijk mijn favoriet bij de bij het ontspannen. Yoga heeft zoveel kanten die het ontspannen bevorderen. Bij yoga spannen en ontspannen we spieren waardoor er een natuurlijke spanning in het lichaam ontstaat. Bij yoga gaan we uit het denken en zijn in het hier en nu, dit geeft ook een krachtige ontspanning. We zijn constant bewust van adem, lichaam, de yogahouding enz. en daarom komen we niet meer aan denken toe. Denke en voelen kunnen namelijk niet tegelijk.

Ontspanning door meditatie

In het achtvoudige pad van Patanjali kennen we ook de meditatie. Yoga en meditatie zijn een mooie combinatie, de meditatie yoga is hieruit ontstaan. Er zijn vele vormen van meditatie, ontdek eens welke meditatie bij jou past. Zelf vind ik de adem meditatie en de mantra meditatie fijn. In het begin ben je misschien te onrustig om te zitten en te mediteren, daarom is het goed om eerst wat yoga asana’s te doen om het lichaam rustig en ontspannen te krijgen. Daarna kun je wat ademhalingsoefeningen of pranayama  doen om de adem rustig en regelmatig te maken. Daarna begin je met meditatie.

Ontspanning door wateryoga

Je ziet steeds meer  wateryoga in de zwembaden. Het mooie van wateryoga is dat je lekker kunt ontspannen/drijven na de wateryogales. Ook is de combinatie van water en yoga heel ontspannend. Bij zwembad De Schaeck in Twello is de wateryoga zelfs gratis. Met een zwemkaartje kun je gratis mee doen met een wateryogales. In Deventer is er zelfs eens per maand blootwateryoga om te ontspannen. Elke maandag ben je welkom bij de ladiesnicht in De Scheg. In dit zwemparadijs kun je yogaontspannen doen voor je naar bed gaat.

Ontspannen door een privé yogales

Bij een privéles yoga kun je samen met de yogaleraar bepalen welke ontspanning bij jou past. Je ontvangt dan “het ontspannen” op maat. Het voordeel is ook bij een yoga privéles dat je de yogales zelf kunt inplannen in je bezigheden.

By |2018-07-23T20:53:37+00:00juli 23rd, 2018|Diversen|0 Comments

About the Author:

Mag ik me even voorstellen? Ik ben Berry Steenbruggen, geboren en getogen in 1958 te Deventer. Na mijn schoolopleiding ging ik werken voor een grote computerfabrikant. Een prima job, maar ik was niet gelukkig. Al snel kwam ik erachter dat ik dit niet mijn verdere leven wilde doen. Op dat moment kwam ik in aanraking met yoga. Mijn nieuwsgierigheid werd gewekt en ik ging op les. Hoe meer lessen ik volgde, hoe beter ik me weer voelde. Ik vond verdieping in yoga. Al snel werd yoga niet alleen onderdeel van mijn dagelijks leven, maar ook een manier van leven! Ik werd yogadocent en zo ontstond Yogaberry, waar ik na dertig jaar nog steeds trots op ben. Het geeft mij nog steeds veel voldoening om datgene wat ik zelf van de yoga ontvang aan anderen door te geven. Een mooie toevoeging zijn de bijscholingen die ik tijdens mijn vele Azië-reizen heb gevolgd. Prachtig om yoga uit de bron aan mijn cursisten te kunnen geven.