Ontspanning door yoga en meditatie.

Ontspanning door yoga is een hele krachtige ontspanning

ontspanning door yoga asana's

Ontspanning waarom?

In onze maatschappij krijgen we veel prikkels binnen en wordt er ook veel van ons verwacht. Wanneer we onze spanningen niet kunnen loslaten dan gaan we slechter slapen, krijgen we lichamelijke kwalen zoals rugklachten of migraine, enz. of zijn we onrustig en voelen we ons gespannen.

Ontdek dan ook wat bij jou past om de boog te ontspannen.  Het mooiste is een combinatie van verschillende activiteiten. Zelf heb ik gekozen voor het zwembad, yoga, regelmatig wandelen en mijzelf te trakteren op een ontspanning regelmatig. Dit geeft een mooie balans tussen spanning en ontspanning. Door het denken rustiger te maken worden de spanningen in het lichaam ook minder. Meditatie is daarom ook een krachtige manier van ontspannen.

 

Ontspannen door yoga

Yoga is natuurlijk mijn favoriet bij de bij het ontspannen. Yoga heeft zoveel kanten die het ontspannen bevorderen. Bij yoga spannen en ontspannen we spieren waardoor er een natuurlijke spanning in het lichaam ontstaat. Bij  yoga gaan we uit het denken en zijn in het hier en nu, dit geeft ook een krachtige ontspanning. We zijn constant bewust van adem, lichaam, de yogahouding enz. en daarom komen we niet meer aan denken toe. Denke en voelen kunnen namelijk niet tegelijk.

 

Ontspannen door meditatie

In het achtvoudige pad van Patanjali kennen we ook de meditatie. Yoga en meditatie zijn een mooie combinatie, de meditatie yoga is hieruit ontstaan. Er zijn vele vormen van meditatie, ontdek daarom welke meditatie bij jou past. Zelf vind ik de ademmeditatie en de mantrameditatie erg fijn. In het begin ben je misschien te onrustig om te zitten, daarom is het goed om eerst wat yogaoefeningen te doen om het lichaam rustig te krijgen. Daarna kun je wat ademhalingsoefeningen doen om de adem rustig te maken. Daarna begin je met je meditatie.

 

Ontspannen door wateryoga

De laatste tijd zie je steeds meer de wateryoga in zwembaden. Het mooie van wateryoga is dat je lekker kunt ontspannen/drijven na de wateryogales. Ook zorgt de combinatie water en yoga voor een diepe ontspanning. In Twello bij zwembad De Schaeck is de wateryoga zelfs gratis. Je koop een zwemkaartje en je kunt gratis mee doen met een wateryogales. In Deventer is er zelfs blootwateryoga eens in de maand om te ontspannen.

 

Ontspannen  door een privé yogales

Bij een yoga privéles  kun t je samen met de yogadocent bepalen welke ontspanning bij jou past. Je ontvangt dan een ontspanning op maat. Het voor deel is ook bij een privéles dat je de yogales kunt inplannen wanneer jou dat het beste uitkomt.

 

 

By |2018-07-23T09:55:04+00:00juli 23rd, 2018|Diversen|0 Comments

About the Author:

Mag ik me even voorstellen? Ik ben Berry Steenbruggen, geboren en getogen in 1958 te Deventer. Na mijn schoolopleiding ging ik werken voor een grote computerfabrikant. Een prima job, maar ik was niet gelukkig. Al snel kwam ik erachter dat ik dit niet mijn verdere leven wilde doen. Op dat moment kwam ik in aanraking met yoga. Mijn nieuwsgierigheid werd gewekt en ik ging op les. Hoe meer lessen ik volgde, hoe beter ik me weer voelde. Ik vond verdieping in yoga. Al snel werd yoga niet alleen onderdeel van mijn dagelijks leven, maar ook een manier van leven! Ik werd yogadocent en zo ontstond Yogaberry, waar ik na dertig jaar nog steeds trots op ben. Het geeft mij nog steeds veel voldoening om datgene wat ik zelf van de yoga ontvang aan anderen door te geven. Een mooie toevoeging zijn de bijscholingen die ik tijdens mijn vele Azië-reizen heb gevolgd. Prachtig om yoga uit de bron aan mijn cursisten te kunnen geven.