Ontspannen, door yoga, meditatie en mindfulness

ONTSPANNING, HET BLIJFT EEN FEESTJE

Ontspanning in Deventer, Twello, Epse en Terwolde

TOTALE YOGA ONTSPANNING, HOE ONTSTAAT STRESS?

Tegenwoordig is stress onvermijdelijk in het dagelijks leven wat wij leiden. De 1 krijgt stress van niet assertief zijn en de ander van zijn gevoelens niet uiten. De stress komt makkelijk terecht in benen, rug, nek en schouders. Je lijf herkent het daar vaak als eerste, een stijve nek, een rug waar het is “ingeschoten” en een last op je schouders. Maar ook veel en langdurig overuren maken op je werk of een verhuizing kunnen er voor zorgen dat alles je teveel is geworden. Je hebt snel smoesjes maar onderkent niet graag dat het een psychische achtergrond heeft.

HOE KUNNEN WE MET YOGA ONTSPANNING DE STRESS LOSLATEN?

Yoga ontspanning kunnen we ontvangen door middel van o.a. aarden. Het lijkt een zweverige term. Maar kinderen stampen toch ook op de grond in de supermarkt wanneer ze niet krijgen wat ze graag willen? De cardioloog adviseert toch ook wel eens “neem een hond” omdat je dan moet lopen om de hond uit te laten.
Aarden staat voor geaard zijn, met beide benen stevig op de grond staan. Wanneer we niet geaard zijn missen we de energie in ons lichaam die we nodig hebben om goed te kunnen functioneren.
Asana’s, (yogahoudingen) voor de benen, nek en schouders kunnen helpen je weer houvast te geven op aarde. Maar er is nog meer bij yoga behalve asana’s, lees maar verder!

TOTALE YOGA ONTSPANNING COMPLEET MET BUIKADEMHALING

We kunnen ook yogaoefeningen doen waarbij de buikademhaling gestimuleerd wordt.
Door de buikademhaling worden we rustiger, kan er meer stilte ervaren worden. Niet alleen in het lichaam, maar ook het denken geeft meer rust door de buikademhaling.
Het denken is immers altijd op zoek naar een uitdaging. Door herhaling van oefeningen, zittend, liggend of staand wordt het denken rustiger, nog meer in combinatie met de buikademhaling. En zo kunnen we overgaan van denken (altijd in verleden en toekomst) naar voelen (in het hier en nu). Wanneer er stilte is, kunnen we dan ook meer voelen? Nog steeds kom ik mensen tegen die 20 jaar geleden op yoga zaten en nog steeds de buikademhaling toepassen om te slapen.

Ontspanning door yoga

TOTALE YOGA ONTSPANNING OM PRIKKELS TE VERWERKEN

Wanneer je een heftige dag achter de rug hebt met bijvoorbeeld ontelbare telefoontjes, e-mail berichten en huiselijke bezigheden, probeer dan de dag voor jezelf goed af te sluiten.
Languit liggend op bed met een relaxed muziekje aan, doe dan ook eens wat oefeningen voor je nek en schouders om daarna de dag achter je te laten en heerlijk in slaap te kunnen vallen. Ook een lekkere voetmassage kan er voor zorgen dat je lekker tot rust komt. Ontspannen yogaoefeningen voor je nek en schouders kan ik je aanreiken d.m.v. de yoga-usb-stick met door jou gekozen oefeningen en visualisaties voor een nog betere nachtrust.

VOEL NOG MEER TOTALE YOGA ONTSPANNING EN STILTE

Afgelopen week heb ik de stilte zo goed kunnen ervaren tijdens een wandeling bij Kasteel Nijenbeek aan de IJssel bij Voorst. Gezeten tegen de beuk aan keek ik naar de linde voor me en de ruïne en voelde de ontspanning het lichaam instromen. In het boek “Magie aan de IJssel” lees je dan ook dat dit punt een krachtplek is. Wil je meer dan een uurtje ontspanning en stilte of zelfs nog meer dan een dag. Dan kan ik je een stilteweekend aanbieden bij Nieuw Sion, Er zijn maar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Dus heb je belangstelling, stuur dan een mail naar [email protected]

By |2018-12-08T16:55:34+00:00april 7th, 2018|Diversen|0 Comments

About the Author:

Mag ik me even voorstellen? Ik ben Berry Steenbruggen, geboren en getogen in 1958 te Deventer. Na mijn schoolopleiding ging ik werken voor een grote computerfabrikant. Een prima job, maar ik was niet gelukkig. Al snel kwam ik erachter dat ik dit niet mijn verdere leven wilde doen. Op dat moment kwam ik in aanraking met yoga. Mijn nieuwsgierigheid werd gewekt en ik ging op les. Hoe meer lessen ik volgde, hoe beter ik me weer voelde. Ik vond verdieping in yoga. Al snel werd yoga niet alleen onderdeel van mijn dagelijks leven, maar ook een manier van leven! Ik werd yogadocent en zo ontstond Yogaberry, waar ik na dertig jaar nog steeds trots op ben. Het geeft mij nog steeds veel voldoening om datgene wat ik zelf van de yoga ontvang aan anderen door te geven. Een mooie toevoeging zijn de bijscholingen die ik tijdens mijn vele Azië-reizen heb gevolgd. Prachtig om yoga uit de bron aan mijn cursisten te kunnen geven.