Overtollige spanning lost op door yoga

Overtollige spanning, het woord overtollig zegt het al

Overtollige spanning loslaten

 

 

Overtollige spanning, voelen is loslaten

Een natuurlijke spanning is heel gezond. Wanneer je in het openbaar moet spreken of je moet iets nieuws doen, dan herkennen we allemaal wel de plankenkoorts. Wanneer we eenmaal begonnen zijn aan ons optreden dan valt de spanning al vaak weg. Omdat we bij yoga heel bewust zijn van het lichaam herkennen we die spanning en laten het al los door het te voelen en te herkennen. Wanneer je voelt dat je schouders zijn opgetrokken wanneer je achter de computer zit dan laat je ze toch zakken wanneer je het voelt, waarneemt?

 

Overtollige spanning, loslaten en komen tot een natuurlijke spanning

Vaak kijken mensen negatief naar spanning. Hoe vaak wordt er wel naar mij gemaild “hoeveel yogalessen heb ik nodig om mijn spanning los te laten?”. Een natuurlijke spanning zorgt er voor dat je alert bent en dat je iets neer kunt zetten.

Overtollige spanning en het denken

Wanneer je overtollige spanning loslaat bij een yogaserie, dan heeft dat een uitwerking op vele vlakken. Het denken wordt rustiger, de bloeddruk verlaagt en je voelt je beter. Yogaoefeningen worden vaak gebruikt voor de meditatie, het denken wordt rustiger en dat is een mooi start voordat je mediteert.

Overtollige spanningen en het loslaten van overtollige gevoelens en emoties

Het kan voorkomen dat door het loslaten van overtollige spanning je ook merkt dat er gevoelens en/of emoties opkomen. Achter die spanning in het lichaam zit ook een emotionele spanning. Wanneer je het merkt dat je emotioneel wordt bij de yoga, wees dan eens de toeschouwer van die emoties en grijp niet in, probeer niets te veranderen.

Overtollige spanning loslaten en yogakadootjes ontvangen

Bij het loslaten van overtollige spanningen, wees je dan eens bewust van de vele yogakadootjes die je ontvangt. Wat voorbeelden hiervan zijn: een diepere adem, een lichaam wat zwaarder en ontspannener aanvoelt, een diepere slaap, enz.

By |2018-09-08T10:20:36+00:00juli 17th, 2018|Diversen|0 Comments

About the Author:

Mag ik me even voorstellen? Ik ben Berry Steenbruggen, geboren en getogen in 1958 te Deventer. Na mijn schoolopleiding ging ik werken voor een grote computerfabrikant. Een prima job, maar ik was niet gelukkig. Al snel kwam ik erachter dat ik dit niet mijn verdere leven wilde doen. Op dat moment kwam ik in aanraking met yoga. Mijn nieuwsgierigheid werd gewekt en ik ging op les. Hoe meer lessen ik volgde, hoe beter ik me weer voelde. Ik vond verdieping in yoga. Al snel werd yoga niet alleen onderdeel van mijn dagelijks leven, maar ook een manier van leven! Ik werd yogadocent en zo ontstond Yogaberry, waar ik na dertig jaar nog steeds trots op ben. Het geeft mij nog steeds veel voldoening om datgene wat ik zelf van de yoga ontvang aan anderen door te geven. Een mooie toevoeging zijn de bijscholingen die ik tijdens mijn vele Azië-reizen heb gevolgd. Prachtig om yoga uit de bron aan mijn cursisten te kunnen geven.