Rondleiding Nieuw Sion, Diepenveen bij Deventer

Rondleiding Nieuw Sion, indrukwekkend en spiritueel.
 Rondleiding Nieuw Sion

 

Rondleiding Nieuw Sion, graag wil ik je uitnodigen voor een bijzondere workshop, een yoga wandeling in en rondom klooster Sion! Vorig jaar was de wandeling een groot succes. De belangstelling was groot, dus lijkt het mij zeker voor herhaling vatbaar.

 

DE OORSPRONG VAN KLOOSTER SION

Zoals bij velen van jullie bekend is, ligt tussen Diepenveen en Wesepe een prachtige abdij, geheten klooster Sion.
Het complex waarvan de gebouwen voor een deel uit het eind van de 19e eeuw stammen is erkend als rijksmonument. Verdreven Belgische trappisten kwamen in 1883 naar het landgoed Frieswijk.  Zij betrokken de nabij gelegen boerderijen, waar met steun van onder andere de Deventer industriëlen Van der Lande en Ankersmit hun klooster bouwden.

 

RONDLEIDING MIEUW SION, OVER DE MONNIKEN
De kloostergemeenschap bestond in 2013 nog uit twaalf broeders. Vanwege de gestegen kosten werd de huisvesting problematisch. De ene helft van het aantal kloosterlingen heeft een “doorstart” gemaakt op Schiermonnikoog. Andere kloosterlingen zijn verhuisd naar de trappistenabdij van Westmalle. Eind 2015 werd het kloostercomplex aangekocht door de Stichting Nieuw Sion, die er een oecumenisch bezinningscentrum heeft gevestigd.
Rondleiding Nieuw Sion
 

NIEUW SION

Door zowel haar geschiedenis als de nieuwe ontwikkelingen wekt Nieuw Sion inmiddels veel belangstelling.  Nieuw Sion is een plek van ontmoeting, stilte en bezinning, waar steeds meer mensen zich door aangetrokken voelen. In een tijd van stress, tijdsdruk en teveel prikkels is Nieuw Sion een weldadig rustpunt. Even alle dagelijkse beslommeringen achter je laten en te genieten van de kerk, de stilte en de natuur. Daarom wordt de gastentuin en de kloosterkerk regelmatig opengesteld en worden er rondleidingen aangeboden.

DE  RONDWANDELING DOOR EN RONDOM HET KLOOSTER

Graag wil ik jullie op zondag 10 juni een rondleiding geven door dit bijzondere klooster en de omgeving.
We komen op plekken waar we rust, stilte en spiritualiteit kunnen ervaren.
In de kerk is tijdens de rondleiding gelegenheid voor een moment van bezinning. De Bijbel ligt open, je kunt er een kaarsje aansteken en er ligt een intentieboek.
We krijgen een indruk van hoe er destijds in het klooster geleefd werd, je kunt zelfs een kijkje in de keuken nemen.
Ook wandelen we door de schitterende tuinen en de berceaux en langs de begraafplaats rondom het klooster.

RONDLEIDING NIEUW SION, INFORMATIE

De rondleiding bij klooster Sion op 10 juni 2018  begint om 11.00 uur en duurt anderhalf uur.
De kosten hiervan zijn €10,00  per persoon. Partners, familieleden of vrienden zijn uiteraard ook van harte welkom. Heb je belangstelling voor deze bijzondere wandeling op zondag stuur dan even een mailtje naar [email protected].
Kijk ook eens bij nieuwsion
Rondleiding Nieuw Sion
By |2018-05-02T19:04:38+00:00april 5th, 2018|Diversen|0 Comments

About the Author:

Mag ik me even voorstellen? Ik ben Berry Steenbruggen, geboren en getogen in 1958 te Deventer. Na mijn schoolopleiding ging ik werken voor een grote computerfabrikant. Een prima job, maar ik was niet gelukkig. Al snel kwam ik erachter dat ik dit niet mijn verdere leven wilde doen. Op dat moment kwam ik in aanraking met yoga. Mijn nieuwsgierigheid werd gewekt en ik ging op les. Hoe meer lessen ik volgde, hoe beter ik me weer voelde. Ik vond verdieping in yoga. Al snel werd yoga niet alleen onderdeel van mijn dagelijks leven, maar ook een manier van leven! Ik werd yogadocent en zo ontstond Yogaberry, waar ik na dertig jaar nog steeds trots op ben. Het geeft mij nog steeds veel voldoening om datgene wat ik zelf van de yoga ontvang aan anderen door te geven. Een mooie toevoeging zijn de bijscholingen die ik tijdens mijn vele Azië-reizen heb gevolgd. Prachtig om yoga uit de bron aan mijn cursisten te kunnen geven.