Rug yoga oefeningen houden je jong

RUG YOGA, OEFENINGEN VOOR DE RUG


rug yoga oefeningen

Rug yoga oefeningen, dertig jaar yogalessen geven in Deventer en omgeving hebben mij laten zien hoe vaak rugklachten voorkomen bij cursisten.
Zowel mannen als vrouwen, jong en oud, zelfs sporters krijgen er wel een keer mee te maken.
Dat kan verschillende oorzaken hebben.

HEB JIJ OOK RUGKLACHTEN EN WAARVOOR RUG YOGA OEFENINGEN

Heb jij ook last van rugklachten en zou stress, een verkeerde lichaamshouding of overbelasting wel eens de oorzaak kunnen zijn? Vaak is het een combinatie van verschillende factoren die er toe leiden dat je rugklachten krijgt.
Merk je dat je rugklachten je geestelijke gesteldheid beïnvloeden en je sociale leven.

RUGYOGA, VAKANTIE VOOR DE RUG

Word je misschien belemmerd in je dagelijkse bezigheden, je werk, de huishouding en het beoefenen van sport, dan heeft dat een negatieve invloed op je leven! Daardoor ga je misschien nog minder bewegen, je spieren worden slapper, je wervelkolom minder stevig. Zonder dat je het zelf merkt, sluipt het er langzaam in en ben je over je grenzen gegaan. Daarbij is de houding waarin we zitten ook van groot belang. We zitten teveel onderuitgezakt, in een verkeerde stoel of met de benen over elkaar, zonder dat we het zelf in de gaten hebben. Iets wat niet bevorderlijk is voor het welzijn van onze rug. We zouden ook bewuster kunnen kijken hoe we een krat boodschappen optillen, of in- en uit de auto stappen.

YOGA EN RUG YOGA OEFENINGEN, EEN DUWTJE IN JE RUG

Wanneer je teveel hooi op je vork hebt genomen, teveel je schouders er onder hebt gezet, haal dan niet langer je schouders op! Dan wordt het tijd om naar je lichaam te luisteren, maar dat je ook beter voor jezelf mag gaan zorgen, in plaats van roofbouw te plegen op je lichaam.

Yoga kan je helpen je rug sterk en soepel te houden.

Alle rug yoga oefeningen zijn bedoeld om je rug sterk en soepel te houden. Om zo een paar keer per dag 20 minuten te kunnen mediteren in lotushouding met een rechte rug. Een rechte rug is een kapstok voor de voorkant van het lichaam. Er komt meer ruimte voor je longen, maag en darmen. Je zou dagelijks de zonnegroet kunnen doen, een mooie serie oefeningen voor je wervelkolom en oefeningen zoals rekoefeningen, een torsie voor- achter en zijwaarts. Maar ook de cobra, de kat en de sprinkhaan zijn goede oefeningen voor je rug. Niet alleen het doen van rug yoga oefeningen, maar ook de BackMitra kan je hierbij helpen, waarover je ik hier verderop meer zal vertellen.

YOGA EN BACKMITRA

Rugyoga en de BackMitra vormen samen een prachtige combinatie. De BackMitra creëert ruimte en ontspanning door middel van druk. Door druk uit te oefenen op de wervelkolom kunnen de omliggende spiergroepen ontspannen. Door middel van groeps- of privelessen kan ik je yogaoefeningen geven gecombineerd met de Backmitra. Het zijn subtiele rug yoga oefeningen waarbij je heel veel voelt. De BackMitra oefeningen zijn in dezelfde stijl waarin ik ook rugyogales geef. De oefeningen zijn eenvoudig om te doen en kosten niet veel tijd. Iedere dag 10 minuten met de BackMitra oefenen geven al snel resultaat. Wanneer je dit dagelijks toepast, ga je merken dat je rug sterker en soepeler wordt. Hierdoor kun je je beter ontspannen en je dagelijkse taken beter uit kunnen voeren. Je kwaliteit van leven zal hierdoor veel beter worden.

rug yoga oefeningen

RUG YOGA OEFENINGEN, YOGA, ADEM EN ONTSPANNING

Mijn yogalessen zijn meer dan alleen maar asana’s! Ik besteed ook veel aandacht aan ademhalings- en ontspanningsoefeningen. Heel belangrijk voor je rug. Rug ademhaling geeft een massage, waardoor je spanning weg voelt zakken en er meer ruimte in je rug ontstaat. Hierdoor ga je je beter ontspannen en kunnen je klachten verminderen. Ademhalingsoefeningen zorgen ervoor dat er meer zuurstof naar je spieren gestuurd wordt, zodat je langer in houdingen kunt blijven.Tot slot zorgt de eindontspanning van een rugyogales een uitwerking op het hele lichaam.Yoga in vele vormen dus, een goede oplossing voor je rug.

Ik zie je graag op de yogamat voor de rug en de ontspanning!

By |2018-11-24T09:59:44+00:00februari 19th, 2018|Diversen|0 Comments

About the Author:

Mag ik me even voorstellen? Ik ben Berry Steenbruggen, geboren en getogen in 1958 te Deventer. Na mijn schoolopleiding ging ik werken voor een grote computerfabrikant. Een prima job, maar ik was niet gelukkig. Al snel kwam ik erachter dat ik dit niet mijn verdere leven wilde doen. Op dat moment kwam ik in aanraking met yoga. Mijn nieuwsgierigheid werd gewekt en ik ging op les. Hoe meer lessen ik volgde, hoe beter ik me weer voelde. Ik vond verdieping in yoga. Al snel werd yoga niet alleen onderdeel van mijn dagelijks leven, maar ook een manier van leven! Ik werd yogadocent en zo ontstond Yogaberry, waar ik na dertig jaar nog steeds trots op ben. Het geeft mij nog steeds veel voldoening om datgene wat ik zelf van de yoga ontvang aan anderen door te geven. Een mooie toevoeging zijn de bijscholingen die ik tijdens mijn vele Azië-reizen heb gevolgd. Prachtig om yoga uit de bron aan mijn cursisten te kunnen geven.