Sauna yoga meditatie, waarom?

Sauna yoga meditatie, is voor mij een  favoriete meditatie.

In India heb ik bij mijn goeroes veel verschillende yoga meditaties geleerd, maar de onderstaande meditatie is mijn favoriete meditatie!

De sauna yogameditatie en het makkelijk zitten

In de sauna zijn je spieren lekker soepel door de warmte, het zitten in lotus, halve lotus of kleermakerszit gaat je veel gemakkelijker af bij de hoge temperatuur.

yogaberry in Deventer

De sauna yoga meditatie en “de toeschouwer”

Wij mensen zijn controle freaks, over het algemeen. Wat is er mooier dan bij de sauna yoga meditatie de druppels zweet langs je lijf te voelen en niets te doen. Ook wanneer je ergens kriebels van het zweet krijgt hiervan de toeschouwer te zijn.

 

Saunayogameditatie en de warmte over je heen te laten gaan

Omdat wij in onze maatschappij zoveel in ons hoofd zitten is de connectie met het lichaam vaak minder en bij sommige mensen nihil. Wat is er makkelijker en mooier om de sensatie van de warmte die het lichaam intrekt te ervaren. Neem eens de 95 graden sauna en geniet van de warmte sensatie.

Geniet van de sauna yogameditatie en de stilte

In veel sauna’s is er vaak al stilte, dat komt dus goed uit bij je sauna yoga meditatie. Neem dus de stilte sauna’s.  Zelf ga ik altijd naar de Veluwse bron, zij hebben veel stilte sauna’s. Stilte, yoga, meditatie, mindfulness zijn zo mooi te voelen dan tijdens je sauna bezoek.

De saunayogameditatie en het afsluiten van deze meditatie. Omdat het lichaam door de sauna yoga meditatie goed kan detoxen moet je veel water drinken bij je sauna bezoek. Bij veel sauna’s  kun je lekkere gezonde drankjes bestellen, trakteer jezelf erop.

Rust bij de sauna yoga meditatie

Gelukkig zijn er veel plekken in de sauna waar je lekker kunt uitrusten. De combinatie van je meditatie is heel goed te combineren met RUST. Het lichaam krijgt dan nog meer de kans om te ontgiften.

Sauna yoga meditatie en het blootwaterzwemmen

Veel mensen genieten van het “vrije gevoel” bij de sauna. Dit gevoel kun je ook combineren met de blootwateryoga

 

By |2018-11-22T14:32:53+00:00februari 1st, 2018|Diversen|0 Comments

About the Author:

Mag ik me even voorstellen? Ik ben Berry Steenbruggen, geboren en getogen in 1958 te Deventer. Na mijn schoolopleiding ging ik werken voor een grote computerfabrikant. Een prima job, maar ik was niet gelukkig. Al snel kwam ik erachter dat ik dit niet mijn verdere leven wilde doen. Op dat moment kwam ik in aanraking met yoga. Mijn nieuwsgierigheid werd gewekt en ik ging op les. Hoe meer lessen ik volgde, hoe beter ik me weer voelde. Ik vond verdieping in yoga. Al snel werd yoga niet alleen onderdeel van mijn dagelijks leven, maar ook een manier van leven! Ik werd yogadocent en zo ontstond Yogaberry, waar ik na dertig jaar nog steeds trots op ben. Het geeft mij nog steeds veel voldoening om datgene wat ik zelf van de yoga ontvang aan anderen door te geven. Een mooie toevoeging zijn de bijscholingen die ik tijdens mijn vele Azië-reizen heb gevolgd. Prachtig om yoga uit de bron aan mijn cursisten te kunnen geven.