Sociale media, verslaving en yoga

Sociale media, facebook, Instagram, twitter en yoga

Sociale media verslaving

Sociale media verslaving en prikkels

In onze maatschappij ontvangen wij veel prikkels door de sociale media , telefoon, in het verkeer enz. Ik heb wel eens gehoord dat de hoeveelheid prikkels die wij ontvangen in twee dagen, gelijk staat aan de prikkels van iemand in de middeleeuwen in zijn hele leven.  Er bestaat bij de hulpverlening zelfs al de anti prikkel therapie. Bij de sociale media ontvang je niet alleen maar die prikkels maar je reageert er ook weer op, nog meer prikkels. Vorige maand was ik in Nieuw  Sion, oude klooster Sion,  en dat is nu een centrum voor mensen die eens even willen ontsnappen uit de wereld van prikkels.

 

Sociale media verslaving en aandacht

Bij aandacht verdwijnen de prikkels, we hebben aandacht voor de adem, het lichaam en de gevoelens.  Op dat moment merken we al de ontspanning op. Bij aandacht is er geen oordeel. Wanneer je geen oordeel hebt over die verslaving en die aandacht, dan geeft dit verandering.

 

Sociale media verslaving en het hier en nu

Wanneer de gedachten naar tijden en plaatsen gaan waar je op dat moment niet bent, dat geeft stress. De sociale media brengt ons niet in het hier en nu. Twitter, facebook, linkedin, instagram geven een korte bevrediging, maar yoga, met die aandacht, voelen enz, geeft een goed gevoel voor lange tijd.

Sociale media verslaving en yoga

Sociale media verslaving en yoga

Bij yoga hebben we aandacht, focus, bewustzijn, loslaten en ontspannen. Al deze begrippen die hierboven vermeld staan komen aan bod bij een yogales. Bij de sociale media gaat de aandacht naar buiten, bij yoga gaat de aandacht naar binnen. Met yoga zit je in het hier en nu en de sociale media brengen je in toekomst en verleden. Bij yoga gaat de aandacht maar na drie of vier dingen en bij facebook enz. gaat de aandacht naar heel veel.

 

Sociale media en bewustwording met yoga

Heb jij de kracht van bewustwording wel eens gemerkt? Wanneer je voelt dat je bij koud weer op de fiets je schouders optrekt wanneer je fietst, je dan vanzelfsprekend die schouders laat zakken. Tussen het voelen van die opgetrokken schouders en het ontspannen zit geen therapie tussen of wilskracht. Dit is ook de kracht van yoga, voelen is loslaten.

Sociale media verslaving en yoga

Probeer eens een gratis proefles en ervaar wat yoga voor jou kan betekenen bij je sociale mediaverslaving.

 

 

 

 

By |2018-05-17T17:46:30+00:00mei 17th, 2018|Diversen|0 Comments

About the Author:

Mag ik me even voorstellen? Ik ben Berry Steenbruggen, geboren en getogen in 1958 te Deventer. Na mijn schoolopleiding ging ik werken voor een grote computerfabrikant. Een prima job, maar ik was niet gelukkig. Al snel kwam ik erachter dat ik dit niet mijn verdere leven wilde doen. Op dat moment kwam ik in aanraking met yoga. Mijn nieuwsgierigheid werd gewekt en ik ging op les. Hoe meer lessen ik volgde, hoe beter ik me weer voelde. Ik vond verdieping in yoga. Al snel werd yoga niet alleen onderdeel van mijn dagelijks leven, maar ook een manier van leven! Ik werd yogadocent en zo ontstond Yogaberry, waar ik na dertig jaar nog steeds trots op ben. Het geeft mij nog steeds veel voldoening om datgene wat ik zelf van de yoga ontvang aan anderen door te geven. Een mooie toevoeging zijn de bijscholingen die ik tijdens mijn vele Azië-reizen heb gevolgd. Prachtig om yoga uit de bron aan mijn cursisten te kunnen geven.