Spanning ontspanning bij de yoga

Spanning ontspanning, door deze twee uitersten te voelen kom je in balans

spanning ontspanning en aarden

Spanning ontspanning, niets doen en alleen maar voelen

Bij stress en spanning hebben we vaak het idee dat we wat moeten doen. De een neemt een tabletje en de ander gaat naar een ontspanningstherapeut. Bij yoga vraag je alleen maar om die spanning en ontspanning te voelen bij een yogahouding en verder niets! Omdat je je bewust wordt van deze twee uitersten kom je in balans, je herkent de spanning in het dagelijks leven en laat vanzelf de spanning los.

Spanning, ontspanning en de adem

Wanneer er geen natuurlijke balans is tussen spanning en ontspanning, dan komt de adem in de borst, deze borstademhaling veroorzaakt nog meer stress. Door je bewust te zijn van een buikademhaling ontstaat er ook een goede balans in je leven van spanning en ontspanning. Stress en ademhaling hebben een relatie met elkaar.

spanning ontspanning bij de yoga

Spanning, ontspanning en ontspanningsoefeningen

Bij de yoga voelen we dus heel bewust die spanning en de ontspanning. Maar door ontspanningsoefeningen voel je het subtieler. We spannen de kleine spiergroepen aan om ze daarna te ontspannen, zoals de oogspieren, de spieren in de mond (kaken, tong, enz.). Omdat we de spanning loslaten op een uitademing voel je het nog bewuster. Je kunt zelfs ontspanningsoefeningen op een usb stick laten zetten door mij. Dit kan een mooi cadeau zijn om aan iemand te geven.

Spanning, ontspanning en de yogacadeautjes

Wanneer je je bewust wordt van de spanning en de ontspanning ontvang je de yogacadeautjes. Je hoeft er niets voor te doen en je kunt je bewust worden dat het denken rustiger wordt, je lichaam fijner aanvoelt, de adem diep in het lichaam zit en rustig en regelmatig is en dat je energie ontvangt. Wanneer je door ontspanning uit het denken komt, merk je dat je na de ontspanning meer vanuit je intuïtie handelt.

 

 

 

 

By |2018-07-13T11:40:30+00:00juli 12th, 2018|Diversen|0 Comments

About the Author:

Mag ik me even voorstellen? Ik ben Berry Steenbruggen, geboren en getogen in 1958 te Deventer. Na mijn schoolopleiding ging ik werken voor een grote computerfabrikant. Een prima job, maar ik was niet gelukkig. Al snel kwam ik erachter dat ik dit niet mijn verdere leven wilde doen. Op dat moment kwam ik in aanraking met yoga. Mijn nieuwsgierigheid werd gewekt en ik ging op les. Hoe meer lessen ik volgde, hoe beter ik me weer voelde. Ik vond verdieping in yoga. Al snel werd yoga niet alleen onderdeel van mijn dagelijks leven, maar ook een manier van leven! Ik werd yogadocent en zo ontstond Yogaberry, waar ik na dertig jaar nog steeds trots op ben. Het geeft mij nog steeds veel voldoening om datgene wat ik zelf van de yoga ontvang aan anderen door te geven. Een mooie toevoeging zijn de bijscholingen die ik tijdens mijn vele Azië-reizen heb gevolgd. Prachtig om yoga uit de bron aan mijn cursisten te kunnen geven.