Spirituele wandeling, Deventer leent zich daar voor

Spirituele wandeling

 

Spirituele wandeling

Spirituele wandeling door Deventer

Regelmatig lopen Henk van Baalen en ik door het mooie Deventer. Zelf ben ik op De Worp in Deventer geboren, maar telkens verrast Henk mij weer met mooie plekjes in Deventer. Omdat Henk een grote parate kennis heeft, waarin veel humor zit, is de wandeling altijd boeiend. Zo had ik nog nooit de ijskelder bij de Lebuinuskerk gezien. Ook de oude synagoge aan de  Golstraat was voor mij een geheim van binnen.

 

Spirituele wandeling met Henk van Baalen en Berry Steenbruggen

Henk van Baalen loopt al tientallen jaren met groepen voor stadswandelingen door Deventer, maar 10 jaar geleden hebben wij voor het eerst samen een spirituele wandeling georganiseerd. Dit was zo’n succes dat we bijna elk jaar  een thema nemen bij onze jaarlijkse wandeling. Henk geeft regelmatig een boek uit en dat is dan weer vaak onze leidraad.

 

Wie is Henk van Baalen?

Henk J. van Baalen, geboren op 1 november 1944 te Deventer, publiceert al vele jaren over de geschiedenis en de cultuur van zijn geboortestad en omgeving. Ruim vijfentwintig publicaties verschenen van zijn hand zoals diverse verhalenbundels en fotoboeken over Oud Deventer, publicaties over de geschiedenis van de joodse gemeente, de Deventer schilders, de geschiedenis van de Rabobank en over de bijzondere plekjes in Deventer. Ook met andere auteurs schreef hij een aantal cultuurhistorische werken.

Spirituele wandeling met Henk van Baalen

 

Spirituele wandeling, leer Deventer anders kennen

De spirituele kant van Deventer is onderbelicht. Henk en ik proberen telkens weer spirituele deuren te openen in Deventer. Deventer heeft zoveel plekken met “energie” zelfs plekken met leylijnen en deze mogen natuurlijk niet ontbreken tijden een wandeling door Deventer.

 

Spirituele wandeling en yoga

Yoga is bewustwording en dat proberen we ook tijdens de wandeling door Deventer te laten voelen. Vaak is er een rustpunt tijdens de wandeling met een kleine meditatie. Ook is het meditatief lopen mooi te combineren bij een wandeling door het mooie Deventer.

spirituele wandeling in Deventer

Hoe, wat en waar

Stuur een mail naar [email protected] wanneer er weer een wandeling gepland staat. De eerst volgende wandeling is op zondag 22 april om 11 uur. De kosten zijn 10 euro. We starten bij het pontje aan de stadszijde.

 

 

By |2018-03-13T16:05:41+00:00maart 11th, 2018|Diversen|0 Comments

About the Author:

Mag ik me even voorstellen? Ik ben Berry Steenbruggen, geboren en getogen in 1958 te Deventer. Na mijn schoolopleiding ging ik werken voor een grote computerfabrikant. Een prima job, maar ik was niet gelukkig. Al snel kwam ik erachter dat ik dit niet mijn verdere leven wilde doen. Op dat moment kwam ik in aanraking met yoga. Mijn nieuwsgierigheid werd gewekt en ik ging op les. Hoe meer lessen ik volgde, hoe beter ik me weer voelde. Ik vond verdieping in yoga. Al snel werd yoga niet alleen onderdeel van mijn dagelijks leven, maar ook een manier van leven! Ik werd yogadocent en zo ontstond Yogaberry, waar ik na dertig jaar nog steeds trots op ben. Het geeft mij nog steeds veel voldoening om datgene wat ik zelf van de yoga ontvang aan anderen door te geven. Een mooie toevoeging zijn de bijscholingen die ik tijdens mijn vele Azië-reizen heb gevolgd. Prachtig om yoga uit de bron aan mijn cursisten te kunnen geven.