Stress Twello, ontstresst

Stress Twello, pak het goed aan

Stress Twello, iedereen hoort het woord stress wel elke dag om zich heen!  Het wordt vaak verbonden met druk, haasten of problemen.

Wat is nu eigenlijk stress?
Stress betekent letterlijk “spanning” of “druk” en is een natuurlijke reactie van je lichaam. Zonder stress kun je ook niet goed functioneren en je kunt van te weinig stress ook een burnout krijgen.  Stress zorgt er bijvoorbeeld voor dat je waakzaam bent en gaat vluchten wanneer je schrikt van een tijger of ander gevaar. Maar het maakt je ook alert, zodat je beter presteert bij een belangrijke test.

Stress is complex, herken het

Met stress is dus eigenlijk niets mis mee, zolang het je maar helpt om datgene te doen wat moet gebeuren. Door stress ontstaat ook bewustwording en groei in je ontwikkeling. Je moet stress dus niet uit de weg  gaan. Wanneer stress de overhand krijgt en de boog staat dag en nacht gespannen  (je bent vaak prikkelbaar en slaapt  ook niet meer zo goed) dan is het oppassen geblazen. Je  kunt bijvoorbeeld niet meer ontspannen en er ontstaan allerlei lichamelijke klachten, zowel geestelijk als lichamelijk. Dan wordt het tijd om in te grijpen.

Voel je teveel stress? Dan staat stress Twello voor je klaar

Vaak is het iemand uit je omgeving die na verloop van tijd signaleert dat je gestresst bent. Inmiddels ben je al over je grenzen heen gegaan, zodat je het zelf niet eens meer in de gaten hebt. Stressspanning wordt als negatief ervaren en daar willen we graag en het liefst zo snel mogelijk vanaf. Wanneer je op zoek gaat naar oplossingen, lijkt een pil van de huisarts de meest voor de hand liggende manier om het probleem op te lossen. Voor even waarschijnlijk, de kans is groot dat je klachten na verloop van tijd nog heftiger zullen terugkeren. Hoeveel beter zou het zijn om echt voor je zelf te kiezen en daadwerkelijk met jezelf aan de slag te gaan. Maar ook om de tijd te nemen je stress op een goede manier aan te pakken. Om daarna weer relaxter in het leven te staan.

stress TwelloStress Twello laat je het verschil voelen tussen spanning en ontspanning

Hatha Yoga heeft al lang bewezen een goed hulpmiddel te zijn tegen teveel spanning. Wanneer je yogaoefeningen doet, gaat je lichaam spanning en ontspanning voelen, iets wat je misschien al bent vergeten of nog niet eerder hebt ervaren. Tijdens de oefeningen ga je je spieren langer maken, je schouders en je rug gaan meer ontspannen. Hoe mooi is het dat je dan stress aan den lijve gaat herkennen. Want door herkenning van stress kun je leren beter te ontspannen. De hatha yoga is maar 1 aanpak bij stress Twello. Omdat we al 30 jaar mensen helpen met stress hebben we ook ervaring met andere technieken.

Stress Twello en de buikademhaling, met twee handen op 1 buik

Ook gebruiken we veel de buikademhaling bij stress Twello. Bij stress krijg je een korte of een te snelle ademhaling.  Wanneer je snelle ademhaling ook nog constant gejaagd is en er is ook nog stress, dan is de kans groot dat je er nog andere dingen er bij krijg, zoals angsten. Kortom, het ene domino stukje valt in je leven om en het hele kaartenhuis stort in. Heb jij wel eens gehoord van de buikademhaling?  Bij de buikademhaling krijg je een diepe ontspannen ademhaling in het bekken. Door de buikademhaling ga je meer rust en ruimte ervaren, een goede aanpak voor een gespannen lichaam.

De buikademhaling ontstresst

De buikademhaling is een wonderbaarlijke ademhalingstechniek die je rust en ontspanning gaat geven. Bij mij volg je ademlessen, waarbij de ademhalingoefeningen gecombineerd worden met een buikademhaling. Deze ademhalingsoefeningen zorgen er voor dat je minder gespannen bent en je klachten verdwijnen. Je gaat lekkerder in je vel zitten en je krijgt weer energie in het leven! Deze buikademhaling en andere ademhalingstechnieken heb ik in de afgelopen 30 jaar ontwikkeld en hebben bewezen dat ze ontstressen.

Stress Twello helpt je mee in het ontstressen

Had jij moeite met de naam stress Twello? Stress heeft vaak een negatieve uitstraling. Maar bij stress Twello zorgen wij er voor dat jij een gezonde stress gaat ervaren in je leven.

Er zijn bij stress Twello ook privelessen mogelijk om je negatieve stress aan te pakken. Mail eens naar [email protected]

By |2018-12-12T09:28:20+00:00december 6th, 2018|Diversen|0 Comments

About the Author:

Mag ik me even voorstellen? Ik ben Berry Steenbruggen, geboren en getogen in 1958 te Deventer. Na mijn schoolopleiding ging ik werken voor een grote computerfabrikant. Een prima job, maar ik was niet gelukkig. Al snel kwam ik erachter dat ik dit niet mijn verdere leven wilde doen. Op dat moment kwam ik in aanraking met yoga. Mijn nieuwsgierigheid werd gewekt en ik ging op les. Hoe meer lessen ik volgde, hoe beter ik me weer voelde. Ik vond verdieping in yoga. Al snel werd yoga niet alleen onderdeel van mijn dagelijks leven, maar ook een manier van leven! Ik werd yogadocent en zo ontstond Yogaberry, waar ik na dertig jaar nog steeds trots op ben. Het geeft mij nog steeds veel voldoening om datgene wat ik zelf van de yoga ontvang aan anderen door te geven. Een mooie toevoeging zijn de bijscholingen die ik tijdens mijn vele Azië-reizen heb gevolgd. Prachtig om yoga uit de bron aan mijn cursisten te kunnen geven.