Wateryoga en blootwateryoga ontspanning

Wateryoga en blootwateryoga, laat je ontspannend dragen door het water

"<yoastmark

 

Wateryoga en blootwateryoga, waarom ontspannend?

Water is al ontspannend door het aarden. Het water voert dus de spanningen in het lichaam mooi af. De combinatie van water met yoga werkt dus nog ontspannener door. We maken gebruik  bij de wateryoga van de ontspanning die het water je biedt, we drijven ontspannend aan het einde van de wateryogales, bij bewegingen in het water gebruiken we de spieren nog intenser en we voelen steeds het water. Dat voelen van het lichaam en het water werkt goed door bij de ontspanning.

Wateryoga en blootwateryoga en aarden

Je lichaam aarden wordt steeds belangrijker. In onze maatschappij zitten we dus te veel in het hoofd en zijn ons dus minder bewust van het lichaam. Wateryoga zorgt er voor dat spanningen uit het lichaam gaan en worden afgevoerd in het water. Wanneer dit gebeurt zit je meer in je lijf dan in je hoofd. Dit wordt de uitdaging in onze maatschappij!

"<yoastmark

Wateryoga en blootwateryoga in Deventer

Eerst was er wateryoga in De Schaeck in Twello. Maar nu is er dus ook elke maand blootwateryoga in het borgelerbad in Deventer.  Kijk eens op de site blootwaterdeventer.

Hoe ziet een wateryogales eruit?

Elke keer is er dus een thema bij de wateryoga en blootwateryoga, zoals buikademhaling, loslaten, rugoefeningen enz. We zijn ons bij de wateryoga en blootwateryoga heel erg bewust van de ademhaling, die adem combineren we met de yogaoefeningen. Het laatste kwartiertje van de wateryogales maken we gebruik van drijvers en liggen ontspannen in het water. Dit is een ontspanning die de kant op gaat van een meditatie. We proberen ons bewust te zijn dat het denken naar toekomst of verleden wil gaan en wij komen weer terug in het hier en nu. Dat hier en nu is dat je het water voelt, dat je gedragen wordt door het water, de ontspanning enz. Trakteer jezelf dus eens op deze bijzondere ontspanning.

Mail eens over een wateryogales en blootwateryogales

Er wordt op veel plekken yogales verzorgt zoals; yoga Deventer, yoga Twello, yoga Voorst en yoga Epse. Ook zijn er veel yogavormen; stoelyoga, meditatie yoga, mantra yoga en zomeryoga.

[email protected]

 

 

By |2018-11-24T09:25:28+00:00juli 20th, 2018|Diversen|0 Comments

About the Author:

Mag ik me even voorstellen? Ik ben Berry Steenbruggen, geboren en getogen in 1958 te Deventer. Na mijn schoolopleiding ging ik werken voor een grote computerfabrikant. Een prima job, maar ik was niet gelukkig. Al snel kwam ik erachter dat ik dit niet mijn verdere leven wilde doen. Op dat moment kwam ik in aanraking met yoga. Mijn nieuwsgierigheid werd gewekt en ik ging op les. Hoe meer lessen ik volgde, hoe beter ik me weer voelde. Ik vond verdieping in yoga. Al snel werd yoga niet alleen onderdeel van mijn dagelijks leven, maar ook een manier van leven! Ik werd yogadocent en zo ontstond Yogaberry, waar ik na dertig jaar nog steeds trots op ben. Het geeft mij nog steeds veel voldoening om datgene wat ik zelf van de yoga ontvang aan anderen door te geven. Een mooie toevoeging zijn de bijscholingen die ik tijdens mijn vele Azië-reizen heb gevolgd. Prachtig om yoga uit de bron aan mijn cursisten te kunnen geven.