Yin yoga Twello

Yin yoga, wat is het?

Yin yoga Twello, bij yinyoga Twello kun je een meditatieve vorm van yoga ervaren, waarbij je meer naar binnen keert en tot rust komt. Bij yin yoga staan we langer in een houding dan gebruikelijk is bij de hatha yoga. We blijven zo’n drie tot vijf minuten in eenzelfde asana en zijn nog meer op onszelf gericht. We worden ons niet alleen bewuster van het lichaam, maar we ervaren ook een stilte nadat we een poosje in een asana zijn. Yin yoga kent 27 verschillende asana’s, die we vooral zittend of liggend doen. Yin yoga ondersteunt het bindweefsel, stimuleert de gewrichten en verbetert de weerstand. Het is ook fijn om te doen voordat je naar bed gaat, heerlijk ontspannen slapen. Maar ook voor sporters kan yin yoga een waardevolle aanvulling zijn. Yin yoga Deventer is misschien een mooie aanvulling op je drukke leven.

 

yin yoga Twello

VIJF REDENEN OM YIN YOGA TE DOEN

1. Hoe voelt jouw lijf, hoort het bij jou, heb jij je lichaam lief? Bij yin yoga Twello kom jij meer in contact met je lijf.
Door naar binnen te keren bij het doen van yin yoga maak je langer contact met je lichaam en word je je nog meer van je lichaam bewust.

2. Hoeveel mensen gaan er niet over hun grenzen in onze maatschappij, zij ontvangen teveel prikkels en hebben behoefte aan een plek in het klooster om even uit de hectische wereld te stappen en tot rust te komen dus! Yin yoga Twello geeft jouw de stilte alsof je even met retraite bent.

3. Voor de ongeduldige yogi’s onder ons: we gaan deze les eens vijf oefeningen doen in plaats van vijftien. Hoe beleef je dit, ervaar je het als prettig, kom je tot rust. Of vraag je je misschien af hoe lang het duurt voordat je de asana weer uit gaat.

4. Wanneer je wat langer in een houding blijft, kun je eens kijken of je hierin ook je grenzen kunt verleggen. Blijf je lekker lang ontspannen tot de vijf minuten voorbij zijn of gebruik je die tijd om eens te kijken hoever je hierin kunt gaan en hoe voelt dat dan?

5. Als laatste: geniet van de stilte wanneer je vijf minuten in een asana bent. Hier hoef ik denk ik weinig aan toe te voegen. Geniet bij yin yoga Twello.

Waarom yin yoga bij yin yoga Twello?

Bij yin yoga Twello worden de yin yoga oefeningen gecombineerd met yang yoga en de Hatha yoga. Ook ontvang je yoga van een docent die al meer dan 30 jaar fulltime les geeft. Bij yin yoga Twello ontvang je ook veel praktische tips en de yogadocent vertelt over de yoga achtergronden, dus je ontvangt yoga met een PLUS.

Alle yogavormen kun je ook als priveles ontvangen bij yin yoga Twello, inclusief de yin yoga. Yin yoga is een mooie yogavorm om zo ook meer bewust te worden van je chakra energie. Wil je meer weten over chakra’s?

Kijk ook eens onder yoga in Deventer

 

 

Door |november 8th, 2019|Diversen|0 Reacties

Over de auteur:

Mag ik me even voorstellen? Ik ben Berry Steenbruggen, geboren en getogen in 1958 te Deventer. Na mijn schoolopleiding ging ik werken voor een grote computerfabrikant. Een prima job, maar ik was niet gelukkig. Al snel kwam ik erachter dat ik dit niet mijn verdere leven wilde doen. Op dat moment kwam ik in aanraking met yoga. Mijn nieuwsgierigheid werd gewekt en ik ging op les. Hoe meer lessen ik volgde, hoe beter ik me weer voelde. Ik vond verdieping in yoga. Al snel werd yoga niet alleen onderdeel van mijn dagelijks leven, maar ook een manier van leven! Ik werd yogadocent en zo ontstond Yogaberry, waar ik na dertig jaar nog steeds trots op ben. Het geeft mij nog steeds veel voldoening om datgene wat ik zelf van de yoga ontvang aan anderen door te geven. Een mooie toevoeging zijn de bijscholingen die ik tijdens mijn vele Azië-reizen heb gevolgd. Prachtig om yoga uit de bron aan mijn cursisten te kunnen geven.