yoga bodyscan,

yoga bodyscan, geeft je inzicht in je ontspanning

yoga bodyscan

Yoga bodyscan, in ontspanning het lichaam voelen

Na een yogales is de ontspanning maximaal. In deze ontspanning is de concentratie en focus optimaal. De yogadocent laat je bewust worden van het lichaam door samen met jou een reis te maken door het lichaam. Het werkt als volg: wanneer je door spanning een vuist maakt en de yogadocent zegt “breng de aandacht naar je hand” en jij voelt dat je spanning maakt, een vuist, dan laat je die spanning toch los?

 

yogabodyscan, je bent in het hier en nu

Het mooie is dat je door een yoga bodyscan in het hier en nu bent. Het denken geeft stress en dat denken zit altijd op tijden en plaatsen waar jij niet bent. De yoga bodyscan zorgt er voor dat je uit het denken bent en in het hier en nu, dat geeft die diepe ontspanning.

 

 

Yoga body scan, je hebt niet nodig. Alleen jezelf

Bij de yoga body scan heb je werkelijk niets nodig. Zelfs geen speciale kleding. Je ligt op de grond en je gaat met de aandacht door het lichaam. Wanneer je last hebt van je rug is een yogamat of matras lekker. Wanneer het koud is kan een dekentje of dikkere kleding comfortabel zijn. In principe heb je dus alleen jezelf nodig.

Yoga bodyscan kan gewoon thuis

Bij de yoga body scan hoef je ook niet de deur uit. Je kunt een yoga usb stickje kopen met daarop de instructies. Yogadocent spreekt al meer dan dertig jaar yoga body scans in voor cursisten.

yoga bodyscan door Berry Steenbruggen

Yoga body scan in combinatie met yoga

De combinatie van yoga en de bodyscan is heel mooi om te doen. Door yoga word je al bewuster van het lichaam en is er ook meer focus naar het lichaam toe. Daarom kun je de yoga body scan ook het beste na een yogales doen. Wanneer je kiest voor een yogapriveles dan kun je zelfs de yoga body scan helemaal op maat ontvangen.

By |2018-03-24T14:28:52+00:00maart 24th, 2018|Diversen|0 Comments

About the Author:

Mag ik me even voorstellen? Ik ben Berry Steenbruggen, geboren en getogen in 1958 te Deventer. Na mijn schoolopleiding ging ik werken voor een grote computerfabrikant. Een prima job, maar ik was niet gelukkig. Al snel kwam ik erachter dat ik dit niet mijn verdere leven wilde doen. Op dat moment kwam ik in aanraking met yoga. Mijn nieuwsgierigheid werd gewekt en ik ging op les. Hoe meer lessen ik volgde, hoe beter ik me weer voelde. Ik vond verdieping in yoga. Al snel werd yoga niet alleen onderdeel van mijn dagelijks leven, maar ook een manier van leven! Ik werd yogadocent en zo ontstond Yogaberry, waar ik na dertig jaar nog steeds trots op ben. Het geeft mij nog steeds veel voldoening om datgene wat ik zelf van de yoga ontvang aan anderen door te geven. Een mooie toevoeging zijn de bijscholingen die ik tijdens mijn vele Azië-reizen heb gevolgd. Prachtig om yoga uit de bron aan mijn cursisten te kunnen geven.