Yoga en depressie, waarom?

Yoga en depressie gaan goed samen

Yoga en depressie, bij een depressie komen verschillende symptomen naar boven die je met yoga goed te lijf kunt gaan. Bij de yogatherapie pakken we een depressie aan met aardingsoefeningen, visualisaties, met mudra’s (Gyan mudra) en ontspanningsoefeningen.

Yoga en depressie, yoga geeft geen bijwerkingen

Veel antidepressiva geven bijwerkingen, maar yoga kent geen bijwerkingen, je merkt allen maar de goede inwerking van de yoga. Je kunt wat meer doen aan bewustzijnsvormen die goed samen gaan met yoga, zoals meditatie, stevig lichaamswerk en acupressuur.

yoga en depressie

Yoga en depressie en mindfulnessyoga

Bij een depressie is de focus vaak op de negatieve reacties in het lijf en de geest. Je bent heel erg bezig met je angsten, je vermoeidheid enz. Met mindfulness leer je “de toeschouwer” te zijn en leer je relativeren. De mindfulnessyoga is een goede yogavorm bij een depressie.

Yoga en depressie, de chakra psychotherapeut

Bij de yoga gebruiken we de chakra’s. Door deze chakra’s te leren kennen en begrijpen krijg je steeds meer inzicht in je depressie. Aan de ene kant ben je lekker met het lichaam bezig en aan de andere kant ben je je eigen psycholoog.

Yoga en depressie en je gevoelens onderkennen en herkennen

De yoga die ik verzorg in Deventer, Twello, Terwolde en Epse is heel erg verbonden met je gevoelens. Door deze gevoelens te herkennen kun je ze beter uiten naar je vrienden, je psycholoog of in de yogagroep.

Yoga en depressie, van je bed naar je yogamat

Wanneer je er voor kiest om wat minder je bed op te zoeken maar meer je yogamat dan ga je de yoga cadeautjes ontvangen. Je bent aan het aarden op je yogamat, de energie aan het laten doorstromen door de yoga asanana’s en wanneer je het geluk hebt dat je een yogadocent hebt met humor dan valt er ook nog wat te lachten.

yoga en depressie

Yoga en depressie en kom sterker uit je depressie

Wanneer je de depressie aan pakt met yoga, mindfulness en ontspanning dan kom je sterker uit je depressie. Je hebt veel meer inzicht gekregen en gaat ook vaak bewuster leven!

Zoek ook eens het water op zoals bij de wateryoga Water en yoga gaan goed samen voor een diepe ontspanning.

 

Yoga en depressie

 

By |2018-11-15T16:16:39+00:00februari 4th, 2018|Diversen|0 Comments

About the Author:

Mag ik me even voorstellen? Ik ben Berry Steenbruggen, geboren en getogen in 1958 te Deventer. Na mijn schoolopleiding ging ik werken voor een grote computerfabrikant. Een prima job, maar ik was niet gelukkig. Al snel kwam ik erachter dat ik dit niet mijn verdere leven wilde doen. Op dat moment kwam ik in aanraking met yoga. Mijn nieuwsgierigheid werd gewekt en ik ging op les. Hoe meer lessen ik volgde, hoe beter ik me weer voelde. Ik vond verdieping in yoga. Al snel werd yoga niet alleen onderdeel van mijn dagelijks leven, maar ook een manier van leven! Ik werd yogadocent en zo ontstond Yogaberry, waar ik na dertig jaar nog steeds trots op ben. Het geeft mij nog steeds veel voldoening om datgene wat ik zelf van de yoga ontvang aan anderen door te geven. Een mooie toevoeging zijn de bijscholingen die ik tijdens mijn vele Azië-reizen heb gevolgd. Prachtig om yoga uit de bron aan mijn cursisten te kunnen geven.