Stress, wees het voor.

stress en mediteren

 

Herken het gestress

Vaak zie je dat mensen de stress niet herkennen, ze denken dat de rugpijn komt door het vertillen of dat de hele winter verkouden zijn is omdat het virus zo heftig is. Maar vaak zijn dit symptomen van stress. Vermoeidheid, prikkelbaarheid, slecht slapen, niet kunnen of willen ontspannen, onrust enz. zijn vaak de voorbodes voor een burn-out.

 

yoga en stress

Stress, wees het voor

In onze maatschappij, waarin we allemaal raspaardjes moeten zijn, is het preventief aanpakken van stress bijna noodzakelijk. Hoeveel momenten heb jij zo over de dag heen dat je de stress even kunt loslaten? Als yoga docent moet je goed geaard blijven en zelf ga ik twee keer in de week naar het zwembad, loop op zaterdag een 8 km, mediteer regelmatig en in de sauna zie je mij ook maandelijks.  Ga eens na hoe jij ontspannende activiteiten kunt inplannen bij je dagelijkse routine.

Wat kan de yoga voor je doen?

Bij de yoga hebben we mooie technieken om de stress aan te pakken. Door stress adem je vaak hoog in de borst en de buikademhaling is heel goed te gebruiken bij stress. Bij stress worden de spieren korter en verkrampt, door yogaoefeningen maken we door strekkingen die spieren weer lang en ontspannen. De yoga kent ook een aantal mudra’s en mantra’s die goed te gebruiken zijn bij stress. Yoga brengt je in het HIER en NU, het denken wat altijd in toekomst en verleden zit, geeft vaak stress. Een grote ontspanner is de aandacht bij de yoga. Tijdens de yogaoefeningen hebben we aandacht voor het lichaam, de geest, de adem en onze gevoelens.

Bij yoga kennen we geen oordeel

Door op alles een label te plakken wordt de stress dus nog erger. Als voorbeeld: je slaapt slecht, dan denk je dat je niet fit bent over dag. Het volgende label is dat je je werk niet goed kunt doen. Zo gaat het door, tot je zit te denken dat je daarom wel eens ontslagen kunt worden.

Bij de yoga kijken/voelen we die spanningen en hoge adem, zonder dat we hierover oordelen. Dit oordeelloos handelen geeft zoveel ontspanning.

Yoga en antistress, gratis proefles

Omdat ik dus graag reclame maar voor yoga bij stress, nodig ik je graag uit voor een gratis proefles yoga. Er zijn 14 yogalessen in de week en je kunt dus altijd gemakkelijk een yogales inhalen. Mail mij eens voor een gratis “yogavakantie” voor een uur. [email protected]

Ervaar eens wat de buikademhaling voor jou kan betekenen en kom bij mij op de yogamat! Er is yogales in Twello, Deventer, Terwolde en Epse. Kijk eens onder yoga Twello, deventer yoga, yoga voorst, yoga gorssel en even Berry toevoegen in google.