yoga muziek en mantra’s

Yoga muziek, van synthesizer muziek naar mantra’s

mantra muziek Yoga muziek, alleen maar afleiding

Bij mijn eerste yogaleraren was muziek bij de yoga een taboe. Het leidde af en dus geen muziek voordat de les begon of tijdens de ontspanning. Later ben ik daar anders naar gaan kijken. Nog steeds wijs ik mijn cursisten erop dat wij te veel worden afgeleid en daarom niet bij onszelf komen. Maar moet je daar zo streng in zijn? Wat afwisselen tussen geen muziek en dan wel weer eens bevalt mij momenteel nog het beste.

Yoga muziek, welke kies je?

Wat is yoga muziek? De trillingen van de muziek  helpen je om dichter bij jezelf te komen. Je kunt denken aan muziek die in het ritme is van de adem. Deze adem ritme muziek werkt ontspannend door in lichaam en geest. Vaak wordt er ook eentonige muziek gebruikt, het denken zoekt telkens een uitdaging en wordt rustig bij herhaling. Wanneer je je bewust wordt van de energie van mantra’s dan is dit een mooie toevoeging in een yogales.

Yoga muziek, wat is een mantra?

Bij de yoga gaan we ervan uit dat alles is ontstaan door trillingen. In mijn christelijke opvoeding leerde ik al in de kerk Joh. 1 vers 1. In den beginne was het Woord, en het Woord was bij God, en het Woord was God. Dit was in den beginne bij God. Alle dingen zijn door Hetzelve gemaakt, en zonder Hetzelve is geen ding gemaakt, dat gemaakt is.

Alle mantra’s worden gereciteerd in het Sanskriet, een dode taal die alleen nog wordt gesproken door Brahmanen, priesters, yogadocenten, enz. Bij het Sanskriet liggen de trillingen dicht bij het lichaam. Mantra’s beïnvloeden de energie in lichaam en geest.

Yoga mantra en het thema van de yogales

Gebruik eens de mantra die bij het thema van je yogales past. Bij loslaten, ontspannen gebruik je de Ganesha mantra. Bij het tweede chakra de Shakti mantra of de Shakti Shiva mantra. Zo kun je ook onderzoeken welke trillingen/mantra’s bij jou passen.

By |2018-08-28T09:42:57+00:00juli 25th, 2018|Diversen|0 Comments

About the Author:

Mag ik me even voorstellen? Ik ben Berry Steenbruggen, geboren en getogen in 1958 te Deventer. Na mijn schoolopleiding ging ik werken voor een grote computerfabrikant. Een prima job, maar ik was niet gelukkig. Al snel kwam ik erachter dat ik dit niet mijn verdere leven wilde doen. Op dat moment kwam ik in aanraking met yoga. Mijn nieuwsgierigheid werd gewekt en ik ging op les. Hoe meer lessen ik volgde, hoe beter ik me weer voelde. Ik vond verdieping in yoga. Al snel werd yoga niet alleen onderdeel van mijn dagelijks leven, maar ook een manier van leven! Ik werd yogadocent en zo ontstond Yogaberry, waar ik na dertig jaar nog steeds trots op ben. Het geeft mij nog steeds veel voldoening om datgene wat ik zelf van de yoga ontvang aan anderen door te geven. Een mooie toevoeging zijn de bijscholingen die ik tijdens mijn vele Azië-reizen heb gevolgd. Prachtig om yoga uit de bron aan mijn cursisten te kunnen geven.