Yoga oefeningen voor beginners en gevorderden

Yoga oefeningen voor beginners en gevorderden, hier moet ik altijd bij glimlachen.

Yoga oefeningen voor beginners en gevorderden, in mijn yogalessen pak je op waar je aan toe bent. Wanneer jij op yoga komt en niets van yoga weet dan trekt het ontspannen je misschien aan. Maar je medeyogacursist die naast je staat doet dezelfde yoga oefening maar zit al 30 jaar bij mij op yoga. Zij of hij is zich bewust van “de toeschouwer” en beleeft de yogales misschien als een meditatie.

Yoga oefeningen voor beginners en gevorderden en “moeilijke oefeningen”.

De meeste mensen zien “moeilijke oefeningen” als een been in je nek leggen en op je hoofd staan. De laatste 20 jaar komen deze oefeningen niet meer voor in mijn yogalessen. Omdat veel cursisten meer bezig waren met op hun hoofd staan dan zich bewust werden van de yoga oefening doe ik dit soort oefeningen bijna niet meer. Wanneer het gebeurt dat er wel zo’n “moeilijke oefening” bij zit dan is het mooie van de yoga dat je de oefening uitvoert binnen jouw mogelijkheden. Je leert door je grenzen te voelen.

 

Yoga oefeningen voor beginners en gevorderden

Yoga oefeningen voor beginners en gevorderden, het is de weg naar binnen toe.

Omdat ik geen yoga voor gevorderden ken of voor beginners, is de yoga in Deventer bij mij een weg naar binnen. Je wordt je bewust van je lichaam, je adem, gedachten enz. Mijn goeroe Rob Obermeijer zei altijd “bij een goede yogales word je geraakt”. Dit heb ik altijd onthouden.

Yoga oefeningen voor beginners en gevorderden, het ego wordt gestreeld

Yoga oefeningen voor beginners en gevorderden

Bovenstaande foto is gemaakt op het mooie strand van India. Maar deze foto heb ik bijna niet gebruikt in de afgelopen 15 jaar. Ik schaamde mij er zelfs een beetje voor. Hoe moet je oppassen dat bij dit soort foto’s of yoga oefeningen het ego gestreeld wordt. Ik zie mensen op hun hoofd staan op de markt of op het perron bij een station. Wat is het doel hiervan? Moeten we die oefeningen daar doen? Dus pas op bij de yoga dat het niet een prestatie wordt en dat je weer gaat concurreren met je medecursist.

 

Yoga oefeningen voor beginners en gevorderden en de krenten uit de yogapap halen

Bij elke yogales kom je wel “yoga gereedschap” tegen wat je kunt gebruiken. En het mooie is dat je in de loop van de jaren bij je yoga beoefening, steeds andere yoga facetten mooi vindt. Ik moest 20 jaar geleden niets hebben van yoga mudra’s en mantra’s en nu pas ik ze bijna in elke yogales les toe. De laatste 10 jaar ben ik zelfs meditatie yoga gaan verzorgen in Deventer.

Gratis een keertje genieten van yoga oefeningen

Kijk eens bij yoga gorssel, yoga voorst, yoga Twello, yoga Terwolde en yoga bathmen en voeg er onder google even Berry bij. Je bent welkom voor een gratis yogales

By |2018-11-15T16:13:29+00:00februari 4th, 2018|Diversen|0 Comments

About the Author:

Mag ik me even voorstellen? Ik ben Berry Steenbruggen, geboren en getogen in 1958 te Deventer. Na mijn schoolopleiding ging ik werken voor een grote computerfabrikant. Een prima job, maar ik was niet gelukkig. Al snel kwam ik erachter dat ik dit niet mijn verdere leven wilde doen. Op dat moment kwam ik in aanraking met yoga. Mijn nieuwsgierigheid werd gewekt en ik ging op les. Hoe meer lessen ik volgde, hoe beter ik me weer voelde. Ik vond verdieping in yoga. Al snel werd yoga niet alleen onderdeel van mijn dagelijks leven, maar ook een manier van leven! Ik werd yogadocent en zo ontstond Yogaberry, waar ik na dertig jaar nog steeds trots op ben. Het geeft mij nog steeds veel voldoening om datgene wat ik zelf van de yoga ontvang aan anderen door te geven. Een mooie toevoeging zijn de bijscholingen die ik tijdens mijn vele Azië-reizen heb gevolgd. Prachtig om yoga uit de bron aan mijn cursisten te kunnen geven.