Yoga ontspanning een kleine vakantie

Yoga ontspanning, welke past bij jou?

yoga ontspanning kun je overal doen

yoga ontspanning, savasana

yoga ontspanning en de savasana

De savasana is misschien wel de bekendste yoga ontspanning.  Gewoon liggen, als het kan op een harde ondergrond, de concentreren op hoe de yogamat tegen het lichaam drukt. Doe het systematisch, door eerst te voelen hoe het matjes tegen de hakken drukt, dan de kuiten en zo langzaam naar boven. Je kunt je ook concentreren op de ademhaling.

yoga ontspanning en het aanspannen en ontspannen van spieren

Bij de Hatha-yoga maken we gebruik van spanning en ontspanning. Door spieren aan te spannen en ze daarna te ontspannen zijn we ons bewust van het verschil, er komt dus een evenwicht in de spierspanning. Wanneer je op de fiets zit en je merkt dat je schouders opgetrokken zijn en je herkent dit, dan laat je ze toch zakken? Een mooie oefening is dat je in savasana gaat liggen en dan heel bewust begint met je tenen aan te spannen en te ontspannen. Je gaat dan steeds hoger, door je kuiten in de yogamat te drukken en te ontspannen en zo ga je hoger. Een ontspanning die veel gebruikt wordt is de yogaberryontspanning.

yoga ontspanning en de adem

yoga ontspanning en aarden

Wanneer je je concentreert dan geeft dat al een ontspanning, het denken kan dan niet snel van de ene gedachte naar de andere. Je concentreren op de adem werkt heel ontspannend.  Vooral de buikademhaling geeft veel ontspanning. Gebruik eens deze ademmeditatie

yoga ontspanning en visualisatie

In mijn yogalessen gebruik ik veel visualisaties. Het zijn “verhaaltjes” met daarin spirituele symbolen verwerkt. Een 20 jaar geleden kreeg ik eens een visualisatie van de vrouw van een dominee en deze visualisatie maakte zoveel indruk dat ik deze visualisatie nog steeds veel gebruik in mijn yogastudio . De visualisatie naar het licht  yoga visualisatie is intussen bij heel veel yogacursisten favoriet.

yoga ontspanning is overal mogelijk

yoga ontspanning, gebruik eens een mantra

De kracht van mantra’s is in het kort niet zo snel uit te leggen. Maar is het kort, een mantra heeft een trilling en is in het Sanskriet. Deze trillingen werken krachtig in op het lichaam. Elke trilling heeft een andere uitwerking. Er zijn mantra’s voor genezing, loslaten, enz. Er komen steeds meer mantra’s op YouTube, gebruik deze eens.  Lees nog eens wat meer over mantra’s

Ontvang een gratis yoga en ontspanningsles. Kijk onder Deventer yoga, yoga Twello, yoga Voorst, yoga Bathmen, yoga Diepenveen, yoga Olst en voeg het woord Berry toe onder google.

By |2018-11-16T10:21:28+00:00februari 14th, 2018|Diversen|0 Comments

About the Author:

Mag ik me even voorstellen? Ik ben Berry Steenbruggen, geboren en getogen in 1958 te Deventer. Na mijn schoolopleiding ging ik werken voor een grote computerfabrikant. Een prima job, maar ik was niet gelukkig. Al snel kwam ik erachter dat ik dit niet mijn verdere leven wilde doen. Op dat moment kwam ik in aanraking met yoga. Mijn nieuwsgierigheid werd gewekt en ik ging op les. Hoe meer lessen ik volgde, hoe beter ik me weer voelde. Ik vond verdieping in yoga. Al snel werd yoga niet alleen onderdeel van mijn dagelijks leven, maar ook een manier van leven! Ik werd yogadocent en zo ontstond Yogaberry, waar ik na dertig jaar nog steeds trots op ben. Het geeft mij nog steeds veel voldoening om datgene wat ik zelf van de yoga ontvang aan anderen door te geven. Een mooie toevoeging zijn de bijscholingen die ik tijdens mijn vele Azië-reizen heb gevolgd. Prachtig om yoga uit de bron aan mijn cursisten te kunnen geven.