Yoga rugpijn training

Yoga rugpijn training, een krachtige aanvulling op wat je nu doet

Steeds meer mensen hebben goede resultaten met een combinatie van fysiotherapie en yoga. Aan de ene kant oefeningen en er aan werken, vaak nog met huiswerk mee van de therapeut. Aan de andere kant je bewustzijn van spanningen in de rug en het gebruiken van de kracht van de geest. Yoga rugpijn training is ontspannen, je gebruikt ook alternatieve rugbehandelingsmethoden.

 

Yogarugpijntraining

Ik heb altijd wat moeite met training als yogadocent.  Wij in de yogawereld zijn ons bewust van lichaam en geest in plaats van trainen. Maar bij een priveles yoga rugpijn training maken we gebruik van de backmitra, rugontspanning, yoga rugoefeningen en houding tips. Ook, wanneer daar behoefte aan is, kijken we naar de mentale spanning die misschien de rugklachten hebben veroorzaakt of hebben verergerd.

Yoga rugpijn training in Deventer

Yoga rugpijntraining priveles en groepsles

De ervaring uit het verleden is dat het de rug goed doet wanneer je begint met een paar privelessen.  Daarna kun je overstappen op groepslessen. Je kunt dan datgene wat je geleerd hebt bij de privelessen toepassen in een groepsles.

Yoga rugpijn training en de backmitra

Yoga rugpijn training en de backmitra

Als yogadocent ben ik niet zo’n voorstander van hulpmiddelen, om dat ze de aandacht vaak verstoren. Maar voor de backmitra heb ik een uitzondering gemaakt. In Deventer heb ik zelfs de backmitrayoga geïntroduceerd.  Bij de rugpijntrainig maken we veel gebruik van de backmitra en de backmitrayoga.

Yoga rugpijn training, de ervaringen van mede-cursisten

Bij de yoga rugpijntraining zijn er de afgelopen jaren goede resultaten geboekt. Cursisten weten wat ze nu moeten doen wanneer de rugpijn op komt zetten. Ook ben je minder afhankelijk van hulpverleners. Je kunt thuis aan de gang om de beginnende rugpijn meteen aan te pakken.

 

 

 

 

By |2018-08-27T20:49:13+00:00augustus 27th, 2018|Diversen|0 Comments

About the Author:

Mag ik me even voorstellen? Ik ben Berry Steenbruggen, geboren en getogen in 1958 te Deventer. Na mijn schoolopleiding ging ik werken voor een grote computerfabrikant. Een prima job, maar ik was niet gelukkig. Al snel kwam ik erachter dat ik dit niet mijn verdere leven wilde doen. Op dat moment kwam ik in aanraking met yoga. Mijn nieuwsgierigheid werd gewekt en ik ging op les. Hoe meer lessen ik volgde, hoe beter ik me weer voelde. Ik vond verdieping in yoga. Al snel werd yoga niet alleen onderdeel van mijn dagelijks leven, maar ook een manier van leven! Ik werd yogadocent en zo ontstond Yogaberry, waar ik na dertig jaar nog steeds trots op ben. Het geeft mij nog steeds veel voldoening om datgene wat ik zelf van de yoga ontvang aan anderen door te geven. Een mooie toevoeging zijn de bijscholingen die ik tijdens mijn vele Azië-reizen heb gevolgd. Prachtig om yoga uit de bron aan mijn cursisten te kunnen geven.