Yoga tips, voor nog meer ontspanning

Yoga tips uit de praktijk

yoga tips, gratis

Yogatips, tip 1 neem een proefles

Yoga tips, iedereen gaat vanuit een andere invalshoek naar yoga. Of om te ontspannen of om meer te weten over chakra’s of om een uur voor jezelf te hebben en vanuit denken naar voelen te gaan. Ook yogadocenten geven yogales vanuit hun levensthema. Voor mij zijn de volgende thema’s favoriet: chakra’s, loslaten, de rug, de adem en schouders. Wanneer je twee of drie proeflessen neemt bij verschillende docenten, dan voel je wel welke yogadocent op jouw “golflengte” zit.

Yoga tips, tip 2 neem de tijd

Bij yoga speelt tijd geen rol. We nemen veel tijd voor de yogaoefeningen, het navoelen, de ontspanning en de meditatie. Die tijd en stiltes kunnen weerstanden geven. Je wordt onrustig of het stemmetje komt met “yoga is niets voor mij”. Vooral de ontspanning, die vaak een 15 minuten is, kan in het begin iets zijn wat onrust geeft.

Yoga tips, tip 3 ga door je weerstanden

Wat bovenstaand al genoemd is, zijn weerstanden. Ook zijn weerstanden bij yoga dat je je lichaam meer voelt. Je kwam voor rugpijn op yoga en de rugpijn wordt meer. Omdat je ontspant in de spieren waar de rugpijn zit, daarom voel je de rugpijn tijdelijk wat meer. Gedachten kunnen ook weerstanden zijn in het begin. Deze weerstanden duren een paar weken of maanden en je moet er de tijd voor nemen. Ze gaan vanzelf over.

Yoga tips, tip 4 kijk naar de spirituele kant

Wanneer je net op yoga zit, dan ben je alleen maar bezig met het lichaam, voelen en de adem. Maar later ontdek je ook de spirituele kant van yoga en komt er interesse daarin.  Een mooi  voorbeeld is het thema “loslaten”. Het is niet alleen maar lichamelijke spanning loslaten, maar achter die spanning zitten ook emoties, vooroordelen enz.

Yoga tips, tip 5 ga naar binnen toe

In onze maatschappij zijn we zo naar buiten toe gericht en met yoga ga je naar binnen toe. Je bent je bewust van alles in het lichaam. De yogadocent probeert een sfeer te scheppen waarbij je ook gemakkelijker de buitenwereld kunt loslaten.

Waar yoga?

Je kunt op veel plekken terecht voor yoga. Er is yoga Twello, Deventer yoga, yoga Epse, yoga Voorst en yoga Terwolde.

Kijk ook eens bij de lestijden.

 

By |2018-11-13T09:01:02+00:00juli 26th, 2018|Diversen|0 Comments

About the Author:

Mag ik me even voorstellen? Ik ben Berry Steenbruggen, geboren en getogen in 1958 te Deventer. Na mijn schoolopleiding ging ik werken voor een grote computerfabrikant. Een prima job, maar ik was niet gelukkig. Al snel kwam ik erachter dat ik dit niet mijn verdere leven wilde doen. Op dat moment kwam ik in aanraking met yoga. Mijn nieuwsgierigheid werd gewekt en ik ging op les. Hoe meer lessen ik volgde, hoe beter ik me weer voelde. Ik vond verdieping in yoga. Al snel werd yoga niet alleen onderdeel van mijn dagelijks leven, maar ook een manier van leven! Ik werd yogadocent en zo ontstond Yogaberry, waar ik na dertig jaar nog steeds trots op ben. Het geeft mij nog steeds veel voldoening om datgene wat ik zelf van de yoga ontvang aan anderen door te geven. Een mooie toevoeging zijn de bijscholingen die ik tijdens mijn vele Azië-reizen heb gevolgd. Prachtig om yoga uit de bron aan mijn cursisten te kunnen geven.