Yoga weerstand, na de zomer

Yoga weerstand, na de zomer

 

Yoga weerstand, vaak zie je na de zomer mensen meteen verkouden worden en zich minder fit voelen. Dan hebben we het nog niet eens over de bekende “blaadjes die van de bomen vallen”. Wanneer jij je nu al, na deze hete zomer van 2018, moe, verkouden en misschien zelfs al grieperig voelt, lees dan verder.

Yoga weerstand en de yogaoefeningen

De yoga oefeningen zorgen ervoor dat de energie doorstroomt en dat er weinig blokkades zijn in het lichaam. Dit is zeer weerstand verhogend. Ook is een gestrest lijf veel vatbaarder voor infecties dan een soepel en ontspannen lichaam.  De yogaoefeningen zijn zo uitgebalanceerd dat het je gezond en fit de herfst en de winter door helpt.

 

Yoga weerstand en de yoga ademhalingYoga weerstand en de yogaademhaling

 

 

Bij yoga zijn we ons constant bewust van de ademhaling. Omdat we bewust en diep doorademen worden afvalstoffen gemakkelijk afgevoerd. Dit werkt heel krachtig door in de weerstand van het lichaam.

 

Yoga weerstand, wees je ook bewust van die andere weerstand

Het lichaam weet heel goed wat het nodig heeft. Maar er komt vaak een stemmetje in het hoofd wat zegt “ik heb geen geduld voor yoga” of “yoga is zweverig”. Mijn eerste yogadocent zei altijd “alles waar je gezonder en beter van wordt daar moet je moeite voor doen en alles wat niet zo goed voor je is gaat vanzelf”. Wanneer we moe van het werk komen dan is het op de bank ploffen heel gemakkelijk. Maar even de zonnegroet doen dat gaat vaak niet vanzelf.

 

Yoga weerstand en aarden

Je weerstand neemt ook af wanneer je niet goed geaard bent. Daarom is het yoga aarden erg belangrijk. In elke yogales doen we oefeningen om spanningen los te laten d.m.v. het aarden.

In mijn yogalessen komen regelmatig oefeningen voor die de weerstand verhogen. Er wordt yoga gegeven in Twello, ,Deventer, Terwolde en Epse. Kijk ook eens bij Deventer yoga

By |2018-08-28T08:50:22+00:00augustus 27th, 2018|Diversen|0 Comments

About the Author:

Mag ik me even voorstellen? Ik ben Berry Steenbruggen, geboren en getogen in 1958 te Deventer. Na mijn schoolopleiding ging ik werken voor een grote computerfabrikant. Een prima job, maar ik was niet gelukkig. Al snel kwam ik erachter dat ik dit niet mijn verdere leven wilde doen. Op dat moment kwam ik in aanraking met yoga. Mijn nieuwsgierigheid werd gewekt en ik ging op les. Hoe meer lessen ik volgde, hoe beter ik me weer voelde. Ik vond verdieping in yoga. Al snel werd yoga niet alleen onderdeel van mijn dagelijks leven, maar ook een manier van leven! Ik werd yogadocent en zo ontstond Yogaberry, waar ik na dertig jaar nog steeds trots op ben. Het geeft mij nog steeds veel voldoening om datgene wat ik zelf van de yoga ontvang aan anderen door te geven. Een mooie toevoeging zijn de bijscholingen die ik tijdens mijn vele Azië-reizen heb gevolgd. Prachtig om yoga uit de bron aan mijn cursisten te kunnen geven.