Yoga zonnegroet

 

Yoga zonnegroet, om de dag fit te beginnen

De zonnegroet is een serie oefeningen die heel fijn is om de dag mee te beginnen. In korte tijd gebruik je bijna alle spieren in het lichaam. Je zal merken wanneer je de zonnegroet uit gaat breiden van vijf keer naar 15 keer iedere ochtend en misschien wel naar 20 keer, dat je heel anders de dag begint dan wanneer je de zonnegroet weg laat in je ochtendrituelen. Omdat je de ademhaling heel mooi stimuleert na het slapen begin je de dag veel fitter.

 

Yoga zonnegroet en de adem

Het mooie van de zonnegroet is dat je hem steeds meer kunt uitbreiden. In het begin ben je heel erg bezig met het onthouden van de houdingen. Maar later kun je de ademhaling integreren bij de zonnegroet. De focus en de aandacht zijn dan maximaal en je doet de zonnegroet dan bijna als een mindfulness oefening. Door de adem en de zonnegroet te synchroniseren word je ook in het dagelijks leven  bewust van de adem. Wanneer je bij spanning de adem vasthoudt of wanneer je hoog in de borst ademt heb je het eerder in de gaten.

Yoga zonnegroet

Yoga zonnegroet en de mantra’s

Wanneer je de zonnegroet kunt doen zonder veel na te denken en je hebt de adem mooi synchroon met de bewegingen in de zonnegroet, dan kun je de mantra’s gaan integreren. De kracht van de zonnegroet, de adem en deze mantra’s geven een bijzondere uitwerking in het lichaam.

Yoga zonnegroet in de yogales

In de yogalessen in Epse Terwolde Deventer en Twello komt de zonnegroet regelmatig voor. Ik werk met thema’s zoals de adem, een chakra, de rug en dan is de zonnegroet een terugkerend thema. In mijn yogalessen combineer ik de zonnegroet met een paar torsies, want torsies (draaiingen van de rug) komen niet voor bij de zonnegroet.  Kijk eens in welke yogales jij de zonnegroet samen met mij wilt doen.

Zie onderstaande foto voor een torsie. De torsie kun je het beste na de zonnegroet doen.

De zonnegroet en het derde chakra

Bij het derde chakra word je je bewust van energie en kracht. Bij het doen van de zonnegroet merk je dat deze je energie geeft. Veel oud-cursisten die ik tegen kom doen nog steeds de zonnegroet.

 

yoga zonnegroet

 

 

 

By |2018-11-03T21:42:27+00:00februari 7th, 2018|Diversen|0 Comments

About the Author:

Mag ik me even voorstellen? Ik ben Berry Steenbruggen, geboren en getogen in 1958 te Deventer. Na mijn schoolopleiding ging ik werken voor een grote computerfabrikant. Een prima job, maar ik was niet gelukkig. Al snel kwam ik erachter dat ik dit niet mijn verdere leven wilde doen. Op dat moment kwam ik in aanraking met yoga. Mijn nieuwsgierigheid werd gewekt en ik ging op les. Hoe meer lessen ik volgde, hoe beter ik me weer voelde. Ik vond verdieping in yoga. Al snel werd yoga niet alleen onderdeel van mijn dagelijks leven, maar ook een manier van leven! Ik werd yogadocent en zo ontstond Yogaberry, waar ik na dertig jaar nog steeds trots op ben. Het geeft mij nog steeds veel voldoening om datgene wat ik zelf van de yoga ontvang aan anderen door te geven. Een mooie toevoeging zijn de bijscholingen die ik tijdens mijn vele Azië-reizen heb gevolgd. Prachtig om yoga uit de bron aan mijn cursisten te kunnen geven.