yogales, een uur voor jezelf

Yogales, alle krenten uit de yogapap voor een diepe ontspanning

yogales in Cambodja

Yogales, wat kun je verwachten?

Je eerste yogales voelt misschien wat vreemd. Er zijn veel stiltes, je hoort dingen waarvan je nog nooit had gehoord zoals “adem naar je voeten” en je voelt dingen die je nog nooit hebt gevoeld. Je komt je weerstanden misschien zelfs tegen in een eerste yogales, maar toch heb je een goed gevoel na de yogalessen. Vaak ervaar je pas na 5 a 7 yogalessen goed wat een yogales met je doet. Dus ga door je weerstanden heen bij de eerste yogalessen.

 

Yogales, wat heb je nodig?

Je hebt niet zoveel nodig bij de yogalessen.  Zo’n mooie yoga outfit die je vaak ziet op foto’s is helemaal niet nodig. Wanneer je ruim zittende kleding aan hebt of bij je hebt dan is dit ok. Houd een beetje rekening met de temperatuur, veel yogaoefeningen zijn op de grond en daar is het altijd wat kouder. In de zomer is het fijn wanneer je een flesje water bij je hebt. Vaak liggen er wel yogamatten in de zaal, anders neem je een slaapzak mee met een badlaken. Persoonlijk doe ik de yogaoefeningen graag met blote voeten of met sokken aan, dus geen schoenen.

yogalessen om je hart te openen

Yogalessen in een ontspannende ruimte

Vroeger zei ik altijd “wanneer een yogaruimte schoon en stil is, dan is het ok”. Maar nu geniet ik toch wel wanneer het een ruimte is die veel gebruikt wordt voor spiritualiteit. Elke maandag is er yoga in de kerk van Epse en vaak zit ik al een uur voor de yogales te genieten van de sfeer en de stilte. Een topper is elk jaar weer de yogalessen in de kerk met de 5.000 Boeddhabeelden. Bij de zomerlessen in juli en augustus is het weer genieten van de rustgevende energie op deze plek.

Yogales, groei erin

Bij je eerste yogalessen zijn de yogaoefeningen/asana’s voldoende.  Maar later ga je steeds meer genieten van dingen waar je nog nooit van had gehoord. Dertig jaar geleden had ik nooit mogen dromen hoe mooi het is om samen mantra’s te zingen in een yogales. Misschien ga je wat yogaboeken lezen of wat privélessen volgen en je gaat nog meer genieten van chakra’s, mudra’s, mantra’s en visualisaties.

 

By |2018-07-26T12:22:22+00:00juli 25th, 2018|Diversen|0 Comments

About the Author:

Mag ik me even voorstellen? Ik ben Berry Steenbruggen, geboren en getogen in 1958 te Deventer. Na mijn schoolopleiding ging ik werken voor een grote computerfabrikant. Een prima job, maar ik was niet gelukkig. Al snel kwam ik erachter dat ik dit niet mijn verdere leven wilde doen. Op dat moment kwam ik in aanraking met yoga. Mijn nieuwsgierigheid werd gewekt en ik ging op les. Hoe meer lessen ik volgde, hoe beter ik me weer voelde. Ik vond verdieping in yoga. Al snel werd yoga niet alleen onderdeel van mijn dagelijks leven, maar ook een manier van leven! Ik werd yogadocent en zo ontstond Yogaberry, waar ik na dertig jaar nog steeds trots op ben. Het geeft mij nog steeds veel voldoening om datgene wat ik zelf van de yoga ontvang aan anderen door te geven. Een mooie toevoeging zijn de bijscholingen die ik tijdens mijn vele Azië-reizen heb gevolgd. Prachtig om yoga uit de bron aan mijn cursisten te kunnen geven.