Yogales in Epse, dicht bij De Vijfhoek

YOGALES IN EPSE, YOGA  IN EEN KERK
15 jaar lang heb ik met veel passie en genoegen yogalesssen gegeven in Veldzicht en in het Trefpunt. Totdat ik onverwachts uit moest wijken naar een andere locatie. Uit ervaring weet ik hoe moeilijk het is een geschikte yogaruimte te vinden. Ik prees me dus heel gelukkig toen de gelegenheid zich voordeed yoga te geven in een kerk. Een fantastisch aanbod waar ik meteen dankbaar gebruik van maakte.

YOGALES IN EPSE, DE WEG NAAR DE KERK IN EPSE

Epse klinkt misschien ver weg, maar vanaf het centrum in Deventer zit je binnen een kwartiertje in deze prachtige kerk.
Voor mij voelt het in elk geval iedere maandagavond weer heerlijk wanneer ik langs de IJssel en de weilanden rijd, op weg naar deze prachtige plek. Vooral in de zomerperiode is het een heerlijke fietstocht voorafgaand aan de les. De kerk is gelegen vooraan in Epse aan de Lochemseweg 36. Voor cursisten uit Gorssel en Deventer (vanaf De Vijfhoek over de snelweg) is de kerk heel makkelijk te bereiken en er is voldoende parkeergelegenheid voor de kerk aanwezig.

Yogales in Epse
In 1930 is de kerk gebouwd en enkele jaren geleden in een wat moderner jasje gestoken. Zo is er ondermeer een prachtige schildering van een cirkel op de muur aangebracht als teken van verbinding, zoals yoga verbinding is tussen lichaam en geest.

WAT DOET DE KERK MET JOU OP DE YOGAMAT
Er is natuurlijk helemaal niets mis met een klein en knus yogazaaltje, maar dit….
Zodra je de kerkzaal binnentreedt, word je overweldigd door een gevoel van rust en ruimte en wordt het je meteen een stuk eenvoudiger gemaakt om bij jezelf naar binnen te keren en in je eigen energie te blijven.

Wanneer je op de yogamat in de kerk in Epse zit, kijk je naar buiten door kleurige glas-in-lood ramen, kun je misschien wel zes meter naar boven kijken wanneer je in een torsie zit. Tenslotte maken de vogeltjes met hun geluidjes de eindontspanning van de yogales compleet.

ONTSPANNEN IN EEN RUIMTE WAAR MENSEN IN STILTE BIJ ELKAAR KOMEN

In de kerk in Epse kun je maar liefst iedere maandagavond twee yogalessen volgen. De eerste les begint om 18.25 uur en wanneer je liever yoga wat later op de avond doet, kom je om 19.35 uur!

Welkom op de yogamat in de kerk in Epse!

Waar yoga?

Je kunt op veel plekken terecht voor yoga. Er is yoga Twello, Deventer yoga, yoga Epse, yoga Voorst en yoga Terwolde.

Veel mensen komen ook vanuit Gorssel naar Epse.

Kijk ook eens bij de lestijden.

 

By |2018-11-13T09:03:56+00:00augustus 9th, 2018|Diversen|0 Comments

About the Author:

Mag ik me even voorstellen? Ik ben Berry Steenbruggen, geboren en getogen in 1958 te Deventer. Na mijn schoolopleiding ging ik werken voor een grote computerfabrikant. Een prima job, maar ik was niet gelukkig. Al snel kwam ik erachter dat ik dit niet mijn verdere leven wilde doen. Op dat moment kwam ik in aanraking met yoga. Mijn nieuwsgierigheid werd gewekt en ik ging op les. Hoe meer lessen ik volgde, hoe beter ik me weer voelde. Ik vond verdieping in yoga. Al snel werd yoga niet alleen onderdeel van mijn dagelijks leven, maar ook een manier van leven! Ik werd yogadocent en zo ontstond Yogaberry, waar ik na dertig jaar nog steeds trots op ben. Het geeft mij nog steeds veel voldoening om datgene wat ik zelf van de yoga ontvang aan anderen door te geven. Een mooie toevoeging zijn de bijscholingen die ik tijdens mijn vele Azië-reizen heb gevolgd. Prachtig om yoga uit de bron aan mijn cursisten te kunnen geven.