Zomer buiten yoga op een landgoed

Zomer buiten yoga, we genieten binnenkort weer van de zomer. Voor deze zomer heb ik een hele speciale plek gevonden voor de zomer buiten yoga! Waar de meeste yogadocenten afhaken met hun lessen in de zomervakantie….. Bij mij kun je de hele zomer yoga blijven doen! Het yogaseizoen loopt van september tot juli. Maar in de maanden  juli en augustus kun je bij mij ook yogalessen blijven volgen. Een paar yogalessen worden gegeven op bijzondere plekken, zoals tussen 5.000 Boeddhabeelden of in de Levenstuinen in Teuge. Maar ook op een landgoed net buiten Deventer.

 zomer buiten yoga, ontspannen in de natuur

 

ZOMER BUITEN YOGA, EEN FRISSE NEUS HALEN

Ongeveer eenmaal per week is er een yogales in de maanden juli en augustus 2018. We zijn natuurlijk afhankelijk van het weer. Maar er is altijd wel een moment in de week dat we samen yoga buiten kunnen beleven.
De lessen worden gegeven op een verrassingsplek, een mooie plek op steenworp afstand van Deventer. Het is een heerlijk fietstochtje na je werkdag er naar toe met daarna nog even een kopje thee. Zomeryoga Deventer verzorgt yoga in de buitenlucht, dan ervaar je nog meer het gevoel van vrijheid en ruimte.
Voel je de zon op je huid, de wind door je haren gaan en hoor je de vogeltjes. Bij zomeryoga voel je opeens een lieveheersbeestje over je arm lopen wanneer je in een asana bent en komt een kip je gezelschap houden zodra je in de eindontspanning bent. Je voelt je één met de natuur, een uurtje buitenyoga voelt als een uurtje vakantie!

 zomer buiten yoga

ZOMER BUITEN YOGA BIJ KLEIN NOORDIJK

Waar?

Twello/Wilp – H.W. Iordensweg 91

Geschiedenis

Klein Noordijk maakte oorspronkelijk deel uit van de buitenplaats Groot Noordijk. In de 18e eeuw had een familie in Deventer een (familie Van Marle) grond gekocht rond de boerderij Erve Noordijk. Zij plantte het landgoed in met bos en lanen en bouwde vervolgens het huis Noordijk.

NOORDIJK EN KLEIN NOORDIJK

In 1856 werd de eerste steen gelegd voor Klein Noordijk door mevrouw Van Marle-van Wijck, eigenaren van Noordijk, en vervolgens betrok een dochter van familie Van Marle, mevrouw De Frederici-van Marle en haar gezin, de Kleine Noordijk. Het kwam vaak voor dat bij een landgoed of grote boerderij een tweede huis of boerderij werd gebouwd. Zo’n huis kreeg vaak de toevoeging ‘Klein’ en was meestal bestemd voor een tweede zoon, of om een kind al zelfstandig te laten wonen als de ouders het oorspronkelijke goed nog beheerden. Het huis werd gebouwd in een park dat behoorde bij Groot Noordijk, maar vormde vanaf het begin ook de kern van een eigen parkaanleg en opstallen. Bovenstaande tekst komst van de site buitenplaatsen in Nedederland.

 

VEEL MOOIS BIJ KLEIN NOORDIJK

Het  park van Grote Noordijk en dat van Klein Noordijk zijn  altijd een esthetische eenheid gebleven. Klein Noordijk kreeg aan west- en zuidzijde een ruim uitzicht. Aan de oost- en noordzijde van het huis werden de bossen uitgebreid met nieuwe aanplant en er werden slingerpaadjes gemaakt. Klein Noordijk is een huis dat een mooie ornamentering bezit aan houtwerk in de terrassen en luiken (persiennes). De oriëntering op het park rondom het huis blijkt uit de indeling van de kamers. Daarnaast hebben de kamers aan de zuid- en westzijde van het huis een opvallend grote beglazing.

zomer buiten yoga

Voor of na de yogales kun je nog even mediteren in deze spirituele ruimte op het landgoed.

In 1869 werd een koetshuis met paardenstal, een tuinmanswoning en een duiventil met fazanterie gebouwd door de familie.

Het bijzondere is dat Klein Noordijk steeds vererfde  in vrouwelijke lijn. Bij yoga zijn we ons bewust van de vrouwelijke yin energie, dus dat komt mooi uit. In 1985 besloot de laatste eigenaresse, mevrouw Van Heurn-Besier, haar bezit over te dragen. In 1989 werd het huis met koetshuis, stal, tuinmanswoning en fazanterie in erfpacht verhuurd, waarna het werd grondig gerestaureerd.

 

ZOMER BUITENYOGA, WAAR OP HET LANDGOED?

Het landgoed heeft dus een paar mooie plekken om yoga en de natuur te verbinden. We kunnen gebruik maken van het bos, er is een open plek tussen de struiken en bomen. Voor het huis op het gras zijn twee mooie open plekken voor yoga, met uitzicht op het mooie huis.

zomer buiten yoga,

zomer buiten yoga, open plek in het bos

 

De oprit naar het landhuis is gemakkelijk te herkennen.

zomer buiten yoga, oprit

Er is een mooie ruime parkeerplaats die dicht bij de plek is waar we yoga hebben.

zomer buiten yoga, parkeren

 

Bovenstaande tekst komt gedeeltelijk van de site buitenplaatsen in Nederland.

Nu worden er regelmatig op Klein Noordijk mooie voorstellingen gegeven.

ZOMER BUITEN YOGA DEVENTER MET MOOIE AANBIEDING

Wanneer je voor het eerst komt bij de zomer buiten yoga, dan kun je dus meteen al genieten van  een leuke aanbieding: je ontvangt een mooi yogacadeautje.
 Meld je aan voor het yoganieuws, je ontvangt dan elke week de theorie bij de yogales en bent dan ook op de hoogte wanneer de zomer buiten yogalessen zijn.

Heb je belangstelling voor zomer buiten yoga in de zomermaanden, stuur dan een mail naar [email protected].

By |2018-03-22T11:23:34+00:00maart 21st, 2018|Diversen|0 Comments

About the Author:

Mag ik me even voorstellen? Ik ben Berry Steenbruggen, geboren en getogen in 1958 te Deventer. Na mijn schoolopleiding ging ik werken voor een grote computerfabrikant. Een prima job, maar ik was niet gelukkig. Al snel kwam ik erachter dat ik dit niet mijn verdere leven wilde doen. Op dat moment kwam ik in aanraking met yoga. Mijn nieuwsgierigheid werd gewekt en ik ging op les. Hoe meer lessen ik volgde, hoe beter ik me weer voelde. Ik vond verdieping in yoga. Al snel werd yoga niet alleen onderdeel van mijn dagelijks leven, maar ook een manier van leven! Ik werd yogadocent en zo ontstond Yogaberry, waar ik na dertig jaar nog steeds trots op ben. Het geeft mij nog steeds veel voldoening om datgene wat ik zelf van de yoga ontvang aan anderen door te geven. Een mooie toevoeging zijn de bijscholingen die ik tijdens mijn vele Azië-reizen heb gevolgd. Prachtig om yoga uit de bron aan mijn cursisten te kunnen geven.